Najdi forum

….BIVŠI ODVISNIKI…

Zanima me koliko vas je uspelo premagati odvisnost od opiatov?
koliko časa ste že čisti?
kaj je bila motivacija,da začnete na novo?
kako poteka/ali je potekala vaša socializacija?
ali ste opazili pri sebi kakšne posledice uživanja teh drog?

Sprašujem zato,ker sem tudi sama bivša uporabnica,pa bi lahko rekli še kakšno na to temo.lp.

Ja, Lili ki se pili, jaz sem bivši narkoman. Avgusta bo osem let, kar sem čist. Vsega. Motivacija-moral sem v komuno, ker sem dosegel dno, v vseh pogledih…S socializacijo ni bilo težko. Pač prideš nazaj in začneš živeti. Služba, družina … Posledic, razen uničenega zobovja in delno vida ni…
Zanima pa me, koliko časa si že ti čista?

Janez 12
Zelo vzpodbudno,tudi za tiste ki razmišljajo o tem,pa enostavno ne verjamejo da je tudi odvisnost premagljiva.Zelo sem vesela zate!
Meni je bila motivacija ko sem zvedla da dobim dojenčka.Od takrat sem bila na metadonu in počasi zniževala.Brez heroina in kokaina sem 2.5 let in zdaj 5 mesecev tudi brez metadona,oz.brez vsega!Veliko mi še manjka da bom tako daleč kot ti,ampak nekje je treba začet:)Posledice se mi poznajo malo na koži( od out-ov ),bojim pa se da tudi da na psihi,saj se včasih počutim precej depresivno,bojim pa se antidepresivov.Nevem mogoče je to zato,ker še nisem dovolj časa čista,mogoče bi mi ti znal povedati,če ti je bilo isto na začetku.Drugače pa potrebe po drogi ne čutim….ampak jo sovražim!:)

Definitivno je treba nekje začet. In vsak začetek je težak. Jaz osebno sem mislil, da bom umrl kot narkoman in nisem verjel, da obstaja kakšno normalno življenje. Zato vem, da je začetek težak. Tudi nadaljevanje ni lahko in kdor pravi da je, laže. A kakorkoli obrneš in kakorkoli gledaš, je boljše, kot takrat, ko sem bil zadet. Ni primerjave. Tudi sedaj imam svoje probleme, težave, vendar niso nepremagljive. Takrat so bile. Glede depresije…po pravici povedano, nisem imel časa razmišljati o depresiji, ker sem bil v komuni. In tam ni časa razmišljati o depresiji. Hvala Bogu.  Je preveč drugih stvari, tako da najboljši nasvet po moje v tvoji fazi je, da se čim bolj zaposliš, po možnosti s stvarmi ob katerih se boš počutila koristno…

Janez12-ekole….13 mesecev in 6 dni čisto brez vsega :)))

Bravo Lili,vsaka ti čast,kapo dol,vztrajaj še naprej,saj droga je zlo

res me zanima koliko je vam resnično uspelo, v kateri komuni, kako poteka to’

Brez komune,le z zniževanjem metadona-pri meni

Sin je začel z uporabo droge pri 17 letih, pri njegovih 19 letih (to je pred dvema letoma) se je vključil (na njegovo željo) v program metadona. Znižuje vseskozi, še malo pa bo na nuli, vseskozi ga tudi testirajo in je vedno negativen. Z njim hodim tudi jaz, tako da dobi vedno metadon za en teden. Se trudi on in mi vsi skupaj z njim, upamo na dokončni uspeh, da pridemo na ćisto 0. Je pa potrebno veliko vzpodbude in razumevanja! Še malo…SREČNO

ja ko prideš na 0 z metadonom se le življenje začne!

Oprosti za malo pozen odgovor, a bolje pozno kot nikoli. Jaz osebno sem bil v komuni RETO v Španiji. To je tista komuna, o kateri se veliko govori, predvsem negativno, zaradi različnih stvari, največkrat pa zaradi recidivov, za katere je seveda kriva komuna 🙂 Šalo na stran.
Kako poteka najdeš pa ogromno opisov na tem forumu. Ni lahko, a saj je prav tako. Ponavadi nam narkomanom manjka discipline, vrlino katero v komuni (če hočeš), kmalu pridobiš. Življenje začneš gledati z druge perspektive in tako dalje…
Lp Janez

Tule na tem linku sem že lani nekaj čečkal…

http://med.over.net/forum5/read.php?15,543811,page=3

čisto spodaj je…

LP

New Report

Close