Najdi forum

Spoštovani!

Vas lahko prosim, kaj bi svetovali mojemu bratu?

Moj brat je star 26 let.Pred petimi leti je spoznal dekle(danes ima 23let) Skupaj sta bila tri leta v dobrem in slabem.

Brat je zaposlen, dekle je študirala in tudi občasno delala. Včasih sta živela skupaj ves mesec, največkrat pri njemu doma. Brat ima svoje stanovanje. Ko se je utrujen vrnil iz službe je začel kuhat, prat, likat itd…Dekle se dela ni pritaknila, saj je precej razvajena.

Po treh letih je brata zapustila, češ, da mora spoznat tudi druge moške in pustila šolo.

Zdaj se je ponovno vpisala v šolo in živi v študentskem domu v kraju, kjer živi moj brat. Brata je pričela klicati, naj se dobita, da ji je žal, ker sta se razšla in naj obnovita njuno razmerje.

Brat me sprašuje za nasvet, kaj naj naredi? Mislim, da mu še vedno ni vseeno, ali pa se je iz tega vsaj nekaj naučil.Z bratom sva se veliko pogovarjala. Mogoče se je dekle saj malo spremenilo, saj se v življenju vedno naučimo kaj novega pozitivnega, ali pa nadaljuje svojo igro, kdo ve.

Kaj vi menite o vsem tem?

Lp sestra

Pozdravljeni!

Ne glede na preteklost, mora brat premisliti o tem, kakšna čustva glede dekleta goji zdaj. Če so čustva naklonjenosti in ljubezni kljub boleči izkušnji razhoda ostala, naj se pogovorita. Brat dekle pozna, ve, kakšna je bila prej, opazil bo, ali igra ali pa se je res spremenila. Verjamem, da se bo po osebnem pogovoru lažje odločil.
V petih letih se ljudje gotovo lahko spremenimo. Morda je dekle spoznalo, da je bila takratna odločitev o razhodu prenagljena in se želi v bodoče bolj potruditi. Morda si je pridobila izkušnje, ki jih je želela, in se želi zdaj ustaliti.
Je pa tako – za ljubezen je vredno tudi malce tvegati.

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del. Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21 http://pelikan.karitas.si/materinski/index.php

Dovolila si bom dodati svoje mnenje.
Človek ima privzgojene in pridobljene delovne navade, ali pa jih nima. Če je parazit, je vidno že pred 18 letom. Dvomim, da se nekdo v par letih spremeni. Deklica je verjetno pogrešala opravljena gospodinjska opravila in ugotovila, da je bil vaš brat pravi zadetek na lotu. Na njegovem mestu bi sicer preverila lastna in tudi njena čustva, a glede gospodinjskih opravil, bi ji dala jasno vedeti, da se le ta tičejo obeh.
Sicer pa, škoda, ker sem že poročena in mati treh otrok, sama namreč nonstop buljim v pralni stroj, se sklanjam nad štriki, visim nad pomivalnim koritom in krožim s krpo za prah. Bi mi kar prav prišel takšen gospodinjski tip.

New Report

Close