Najdi forum

Bitje srca

Lep pozdrav

Star sem 21 let in zadnje čase opažam da pred spanjem, če se primem za prste na rokah čutim kako mi bije srce to bitje cutim zlo mocno bitje tudi slisim v usesih in ga cutim po celi glavi odvisno pac kak lezim na tistem delu citim bitje srca. Bil sem ze na pregledu pri kardiologu in je ugotovil da imam respiratorno tahikardijo ( upam da sem prav napisal) po domace povedano ko vdihnem se mi frekvenca poveca to tudi cutim kako mi pri vduhu srce nekajkrat hitreje utripne. Je mozno da je do povisan pritisk? Ko sem bil nazadnje pri zdravniku mi je zmeril 130/80 to se mi zdi cisto normalno. ME zelo moti ker ne morem spat sploh ce sem pred spanjem se malo aktivn zadnjic sem nardil nekaj sklec pred spanjem in mi je srce tak razbijalo da me je blo prav strah cele roke so mi utripale je to normalno al je kaj narobe z mano ?

Hvala za odgovor

V postu ni podatkov, ki bi kazali na organsko bolezen srca ali na visok krvni tlak.

Srce deluje pod vplivom dveh živcev: “simpatični” živec “vznemirja” srce in pospešuje njegovo delovanje, “parasimpatični” živec pa srce “pomirja” in ga upočasnjuje. Verjetno sedaj pri vas prevladuje delovanje simpatikusa, kar je dokaj pogost in moteč pojav. Mlademu bolniku svetujemo redno aerobno vadbo, relaksacijo, izogibanje stresnim situacijam, itd.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close