Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Biostatine forte

Biostatine forte

Pozdravljeni

Imam povišan holesterol 6,8, trigliceridi so sicer v mejah normale. Začela sem uživati Biostatine forte. Zanima me, če so v tem prehranskem dopolnilu tudi učinkovine, ki so v statinih – pravih zdravilih, ali je Biostatine “naraven”. Ima sicer kakšne stranske učinke?

hvala za odgovor

Spoštovani!

Tablete Biostatin Forte so povsem naravno prehransko dopolnilo rastlinskega izvora, ki pripomore k vzdrževanju priporočljivega oziromafiziološko normalnega nivoja maščob in holesterola v krvi.

Vsebuje kombinacijo sestavin treh rastlin, in sicer artičoke, citrusov in rdečega fermentiranega riža.

– Zdravilne učinkovine v listih artičoke (cinarin, kafeoilkvinična kislina) povečajo izločanje žolča in zmanjšajo sintezo holesterola. Flavonoidi (luteolin) imajo antioksidativno in protivnetno delovanje.
– V lupini citrusov so prisotni bioflavonoidi (posebej hesperidin), ki znižujejo aktivnost encima, ki sodeluje pri lastni, endogeni sintetizi holesterola, ter delujejo antioksidativno in protivnetno.
– Riž (Oryza sativa), fermentiran s kvasovko Monascus purpureus v prahu, vsebuje sekundarne metabolite, imenovane monakoline. Eden izmed njih, imenovan monakolin K, je strukturno identičen s statinom, ki je tudi v zdravilu na recept – gre za lovastatin (Holetar). V Biostatinu Forte je sicer prisoten v majhnem odmerku (1 tableta vsebuje le 1,5 mg monakolina K)

Torej gre za povsem naravno prehransko dopolnilo, ki poleg ostalih sestavin vsebuje tudi statin, ki ga najdemo v zdravilu na recept. Učinkovina monakolin K – lovastatin je namreč naravnega izvora.

Morebitni neželeni učinki Biostatina Forte mi niso poznani in menim tudi, da jih v primeru, da se držimo predpisane uporabe ni pričakovati.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close