Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? biološka terapija

biološka terapija

Spoštovani,
maja letos sem dobila po laparoskopski operaciji diagnozo : rak jajčnikov, inoperabilen, III C stadij, metastaze na umentumu, diafragmi, črevesju, …. Najbrž mi ni potrebno razlagati o šoku in žalosti ob tem, sploh ko sem prebrala statistiko pri tej vrsti raka. Prejela sem 4 kemoterapije, bila na obsežni operaciji ( izvidi po operaciji so bili razveseljivi : popolna remisija, ni znakov bolezni, vsa histologija negativna ), sedaj so mi ordinirane še 3 običajne kemoterapije in 20 bioloških terapij. Informacija o tem, da bo zdravljenje trajalo še najmanj 15 mesecev mi je odnesla tla pod nogami. Pričakovala sem sicer še kakšno kemoterapijo ampak kar neumno sem mislila, da je to nekako korakanje proti zaključku zdravljenja. Kaj si ljudje vse slikamo v svoji glavi… Seveda sem sprejela vse to kar so mi predlagali. Me pa zelo skrbi kako se prenaša biološko zdravljenje. Sama sem kemoterapije prenašala zelo, zelo težko, bolečine so bile na meji vzdržnega, bila sem suicidalna, psihično na dnu. Vse to je trajalo 1 teden, nato se je bliskovito obrnilo na bolje in tako do naslednje kemoterapije. Vem, da vsak pacient prenaša zdravljenje drugače, a me vseeno zanima kaj lahko pričakujem. Na OI so mi omenili tudi, da predlagajo običajno med biološkimi terapijami 4 urni delavnik. Najbrž v dobri veri, da pomagajo, da naj bi pacienti ne delali 8 ur. Sama imam dokaj naporno službo in si preprosto ne morem zamisliti, da bi šla delat med terapijo. Ali ste delali ali ste bili ves čas v staležu ? Vljudno prosim za vaše izkušnje.
Hvala in lep pozdrav,
Ana

Moj oče jo je dobro prenesel…Težave je imel le s prebavo in tekom…

Tudi jaz imam enako diagnozo,odkrito letos februarja. Prav tako obsežna operacija z predhodnimi kemoterapijami. Po operaciji sem imela še štiri kemoterapije, sedaj sem na bioloških zdravilih. Nobenih posebnih stranskih učinkov, tisti dan le manjša utrujenost.
Kar se tiče službe. Glede na vašo diagnozo absolutno ni potrebno iti delat sploh pa ne med zdravljenjem. Razen če sami želite. Drugače pa vam glede na obsežnosti operacije in stadij bolezni pripada polna invalidska upokojitev.

Pozdravljena,tudi jaz sem lani zbolele za istim rakom,Sčedilo je 6.kemo in že takrat pri drugi kemo zraven biološka zdravila Avastin.Sedaj sem imela 19.terapijo.Lahko Vam povem,da do ene 12.terapije je bilo v redu,potem pa so se pojavile bolečine v nadlahteh.Prvo so bile manjše,sedaj pa,ko gre h koncu imama namreč še 4,pa so kar velike,tako,da brez analgetikov ne gre,Želim Vam čimprejšnje okrevanje.Lp

New Report

Close