Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija BICOM in stranski učinki

BICOM in stranski učinki

S hčerko hodiva na Bicom terapijo od 6.11 vsak teden. Zadnje 14 dni ima tako hudo reakcijo, kožajo jo tako srbi, da je čisto prepraskana do krvi.
Ima alergijo na kvas, konzervanse in e-je. Dijete se strogo držimo, ne je tudi kravjega mleka in jajc.
Ali ste vi tudi imeli tako močno reakcijo na terapijo. Prosim če mi napišete vaše izkušnje.

Hvala

Tudi mojo hčerko sem poleti vozila na BICOM in kljub dieti, ji izpuščaji niso izginili – bilo je le še slabše. Potem sem vse skupaj opustila, vendar ker je bila koža vseeno slaba, sem jo zdaj ponovno peljala na BICOM (drugam)- bolj zaradi ponovnega testiranja. Spet držimo dieto (še bolj strogo kot zadnjič) in po 14 dneh je rezultat ponovno le še slabša koža. Ponovnih terapij še ni imela in tudi ne vem, če jih bomo delale. Poleti smo imele 17 terapij in kot sem že povedala, učinka ni bilo. Je pa res, da ni bilo med terapevtko in mano nobene prave komunikacije. Tako, da tudi meni ni jasno zakaj je imela hčerka kljub terapijam in seveda dietam še vedno zelo slabo kožo. Bomo videli kako bo tokrat.
Mislim pa, da tudi BICOM testiranje vsaj pri nas ni pokazalo vseh alergenov. Kožna testiranja pa pri nas itak ne pokažejo ničesar. Tako, da kljub raznim dietam in testiranjem še vedno ne vem točno na kaj je alergična in še vedno je koža enaka (polna izpuščajev, ranic zaradi praskanja…). Mažem jo z Elidelom 🙁 in po potrebi z Advantanom v belobazi ter pije Zyrtec sirup.
Nisem ti ravno pomagala, takšna je pač naša izkušnja…
lp

tudi mi vozimo malega na BRT. po predzadnji terapiji je dobil grozno kožo po obrazu (atopijski dermatitis). od terapevtke smo zvedeli, da ker so mu delali terapijo za parazitke, so se le-ti uprli in je zaradi tega prišlo do takšne reakcije. in če sem prav razumela, je to dober znak.

LP, s.

terapevt nam je po vsaki terapiji točno razložil kaj lahko v naslednjih dneh pričakujemo

v resnici nam je napovedal še hujše reakcije kot so se kasneje pokazale ampak smo se na to pripravili

je pa res, da se po terapijah koža najprej še poslabša potem se pa začne izboljševat, vsakič je lažje

in rezultat po koncu terapij je čista in lepa koža

Pri nas je bilo isto.
Koža se je po drugi, še bolj po tretji terapiji grozno poslabšala. Potem pa je šlo na boljše in po terapijah ima tako lepo kožo, kot še nikoli. Res pa je, da še nismo uvedli jajca, čeprav naj bi bil ozdravljen.

V zadnjem tednu pa so se mu pojavili lišajčki po licih – bi pripisala zimi, če bi bilo zunaj mraz, tako pa ne vem, kaj se zdaj dogaja???

New Report

Close