Po moje bi šlo isto z bezgovimi cvetovi na namesto melise:
Za melisin sirup:
1,5 l vode prekuhaš in ohladiš. Dodaj dve pesti melise (vonj po limoni) in 5 dag citronke. Pustiš 12 ur. Precediš in dodaš 1,5 kg sladkorja. Občasno premešaš, da se stopi. in v steklenice z njim.
30 bezgovih cvetov namočiš v 3 l vode in pustiš 30 ur. Nato precediš, dodaš 3 kg sladkorja, 6 dag citronske kisline (3 zavitke) in sok treh limon. Mešaš, da se sladkor raztopi (lahko tudi malo ogreješ, da je hitreje) in naliješ v steklenice.
Možnost prijave tem in komentarjev je namenjena za primere hujših kršitev pogojev uporabe, sovražni govor, pozivanje k nasilju, objavljanje golote, in ne za prijavljanje komentarjev, s katerimi se ne strinjamo. Pred prijavo še enkrat dobro premislite, če je vsebina res primerna za prijavo.