Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bezgavke na vratu

Bezgavke na vratu

Lepo pozdravljeni!

Upam, da ste pravi naslov za moje težave.
Ze nekaj časa imam povečane bezgavke na vratu (tiste, kjer se ponavadi vidi, da so povečani mandeljni). Niso bolece. V teh 2 letih, ko to opazam se mi je dvakrat zgodilo, da so se vnele se druge bezgavke na vratu, ki pa so bile boleče. Zdravnik mi je takrat predpisal Sumamed (sedaj so se neki drugi antibiotiki, ki imajo enak učinek).
Ko sem bila na ORL pregledu, je zdravnik rekel, da imam majhne mandlje. Vendar meni so jih že pred 10 leti odstranili. Ali je mogoče, da so bezgavke tako zatečene, da se to vidi tudi navznoter?
Brala sem tudi, da ti lahko zatekajo roke in noge, če imaš neko okvaro bezgavk. Jaz imam probleme z zatekanjem gležnjev. Mislite, da bi bilo to lahko povezano?

Naredila sem tudi preiskave za ščitnico, pa je vse v redu. Tudi moja kri je popolnoma zdrava.
Vendar se jaz ne pocutim tako. Vsake toliko me ščipa na mestu bezgavk za ušesi in imam hripav glas.

Zelo vam bom hvalezna za vas odgovor!

Vaša vprašanja so zelo različna in bi vam moral razložiti kar nekaj medicine..Zaupajte zdravniku in bodite mirna! Glede majhnih mandljev: kljub operaciji lahko del mandljev ostane in se nekoliko poveča..
LP, IF

New Report

Close