bezgavke-limfom?
Vsa prestrašena in brezvoljna vas prosim za mnenje, in sicer:
na vratu so se mi pojavile močno povečane bezgavke, ki so v takem stanju že pribl.en mesec.
Splošna zdravnica mi je dala pregledati kri in me napotila na hematološko ambulanto na Polikliniki. Ker je izvid krvi lep, sem dobila datum pregleda na hemat.amb. čez en teden.
Mene pa razjedajo dvomi, strahovi,….. V tem mesecu povečanih bezgavk sem namreč imela občutek težkega dihanja (oz. občutek, da se ne morem nadihati dovolj), kki sem ga pripisala morebitni astmi (sama astme nimam jo pa imamo v družini). Neko jutro sem se zbudali otečena v glavo kot žaba in oteklost mi je konec dneva komaj izginila. Preden sem opazila povečane bezgavke na vratu, sem opazila povečane bezgavke v dimljah (vse to je na desni strani mojega telesa). Skratka ne upam nič misliti.
Ali je možno, da se povečanje bezgavk spreminja in da imaš kljub temu limfom??
Stara sem 35 let in mati treh majhnih otrok.
Prosim lepo za kako besedo, mnenje ali nasvet.
Hvala v naprej, lep pozdrav in obilo zdravja vsem – Marina
Marina, živjo!
Vsekakor ti svetujem, da se nemudoma odpraviš na pregled na Onkološki inštitut, kjer so stručkoti za limfome in “povečane bezgavke”. PO tvojem opisu ti težko kar koli svetujem. Lahko je težko dihanje od limfoma, lahko pa tudi (in verjetno tudi je tako) od tesnobe in strahu pred boleznijo.
Še enkrat… moj nasvet je, da greš nemudoma na punkcijo bezgavke na OI.
Držim pesti, da bo vse ok. Ti pa kar pogumno. Sama sem stara 36, pred 3 leti sem zbolela za limfomom, danes pa sem zdrava in fit. Tudi, če se zgodi limfom, to še ne pomeni konec sveta!
Trenutno sta obe zdravnici, ki odgovarjata na vprašanja na forumu, na dopustu. Sicer bi jima poslala tvoje vprašanje.
Drži se!
Spoštovani,
po simptomih ,ki jih navajate, gre najverjetneje za reaktivno povečane bezgavke ( v zvezi z infekcijo-EBV?), možno pa je tudi kaj drugega. Mislim da boste morali počakati na mnenje hematologa, ki bo pregledal bezgavke.
Lepo pozdravljeni
Tanja Južnič Šetina