bezgavke in vročina
stara sem 22 let. pred parimi mesecemi sem zatipala na levi strani vratu povečeano bezgavko velikosti 1.5x2cm, ki je premična in neboleča. istočasno se mi je pojavila vročina, ki se ne dvigne nad 37.3 in ne pade pod 36.8. odšla sem do splošne zdravnice, ki me je napotila na infekcijsko in za ščitnico. ugotovili so mi kronični limfocitni tiroidits, za kar še ne potrebujem zdravil. na infekcijski so mi pa rekli, da so moje težave najbrž povezane samo z ščitnico.
zadeva me zelo skrbi, saj se mi ni stanje nič izboljšalo. vročino imam še vedno in bezgavka je tudi še vedno tu nespremenjena. zelo se bojim da imam limfom.
kaj menite? naj grem še enkrat na infekcijsko?
hvala za vaše odgovore!
Živjo,
glede na to, da so ti naredili preiskave in dali diagnozo, verjetno limfoma nimaš. Res, da sta vročina in povečana bezgavka dva od 6 glavnih simptomov za limfom, ampak sta istočasno lahko tudi simptoma za “sto” drugih boleni.
Tvoje vprašanje bom posredovala zdravnici, ki zdravi bolnike z limfomi, da bo pokomentirala in te, sem skoraj ziher, potolažila.
Drži se in razmišljaj pozitivno! Ni vsaka povečana bezgavka kar limfom. 🙂
Spoštovani,
Povišana temperature nekoliko nad 37 st. ,ki jo navajate, ni tipični B simptom, ki je značilen za bolnike z limfomom. Bezgavka,ki jo tipate na vratu je verjetno reaktivna, glede na to da je že nekaj mesecev enaka. Če vas zelo skrbi, prosite vašo izbrano zdravnico, naj vam da napotnico za citološko punkcijo na Onkol.inšt, ki jo izvajajo vsak dan, razen petkov, tudi za zunanje bolnike in bo dilema rešena.
Lep pozdrav Tanja Južnič Šetina