Bezgavke
Pozdravljeni,
zanima me mnenje o bezgavkah, saj se nikakor ne morem znebiti strahu. Nekje 5 let sem imela tipno premakljivo mehko bezgavko na vratu v velikosti fižolčka in v to nisem polagala neke velike pozornosti. Nakar sem prebrala da bi pa to lahko pomenilo tudi kaj hujšega sem padla v paniko in odhitela k zdravniku. Pregledali so mi kri vendar večjih odstopanj ni bilo. Ker mi ni dalo miru sem šla še na ultrazvok bezgavk, kjer je zdravnik pogledal celotno telo in povedal da povečanih bezgavk ne vidi, da imam pod čeljustjo nekaj manjših reaktivnih bezgavk, kar bi lahko bilo od ustne votline, namreč imam kar bolj kot ne slabe zobe, prav tako imam veliko aken, po obrazu in hrbtu, ki si jih občasno tudi krampam. Pod pazduho v ključničnih ložah, v dimljah in trebuhu ni bilo videti bezgavk, v vratu pa tudi ni blo povečanih bezgavk, v izvidu je napisano: Manjše bezgavke 11x7mm nagubane površine, z hiperehogeno sredico, kot vidimo pri reaktivnih. Ni povečanih infitrativnih bezgavk. In smo končali, zdravnik je rekel da so bezgavke vredu in nimam kaj skrbeti ter da punkcija ni potrebna. Prosim še za vaše mnenje ali je res vse v redu, namreč te v vratu, če so vredu zakaj so potem vidne? ta ki jo tipam, je že 5let povsem enaka se ne manjša se ne veča, tako da sklepam da so ostale tudi takšne. Nujno rabim še vaše mnenje da se znebim strahu, ker si kar naprej tipam ali bi se morda katera povečala itd. Zaniam me tudi ali je so bezgavke v vratu lahko trajno tipne? oz ali so lahko reaktivne bezgavke tudi zaradi aken ki si jih krampam predvsem na obrazu in zobne gnilobe. Drugače se počutim vredu, razen zatekanja kisline v grlo, gastritisa, večjih težav v počutju nimam in nisem utrujena.
hvala Katarina
Pozdravljena,
mislim, da lahko povsem zaupate ultrazvocistu. Pogosto so bezgavke lahko malo povecane in reaktivne. Pri nekaterih nekaj mesecev, pri drugih nekaj let, spet pri nekaterih dolga leta… pac zivijo s tem in ni nevarno.
Vse dobro zelim!