Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bezgavka?

bezgavka?

5cm pod brado (na spodnjem delu glave) imam majho bulico, vendar ne na straneh, tam kjer so bezgavke, ampak na sredini! Ce sem bolan rahlo nabrekne! Kaj je to? To imam že zelo dolgo! Je le bezgavka?

Lep dan!

Spoštovani!

Čisto mogoče je, da imate cisto, ki je ostanek embrionalnega razvoja. To pojasnjuje, zakaj se ob bolezni (vnetje) nekoliko poveča. Lahko pa da gre za fistulo, tj. kanal, ki navadno sega skoraj do korena jezika. V obeh primerih je prostor lahko izpolnjen s tekočino. Najbolje bi bilo, da se oglasite pri vašem zdravniku, da vas pošlje k otologu, ki bo postavil točno diagnozo. Če je moje ugibanje pravo, vam bodo problem rešili z operacijo in videz bo spet noramlen.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Saj se bula ne vidi! Samo zanima me ce je nevarno?

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Če sem pravilno uganil, potem ni nevarno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav !

Zanima me ena stvar pozimi sem imela hudo vročino in vnetje grla na levi strani grla zunaj sem opazila oteklino nato sem se odpravila k zdravniku in so mi z iglo ampunktirali v bolnišnici nato so ugotovili da moram naprej in so mi svetovali operacijo sedaj sem v stahu kaj je ali je mogoče da mi je gnoj strjen v zunanjosi grla ker nemorejo z iglo vzet morem na poseg ?poslala bi vam izvid ampak nevem kam … lep pozdrav ana

Spoštovani!

Težko rečem kaj konretnega, ker ne navajate, kaj so našli s punkcijo. Če gre za goj ali za vnetno bezgavko, jo bodoodstranili in zadeva bo rešena.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

to je diagnoza TU colli lat .sin ? ( cystis branchoiogenes? Lymphadenopatia ?)
l.p ana

Spoštovani!

Tumor je splošen izraz za vsako neobičajno tvorbo, ki je pri vas na levi strani. Ne morejo pa se odločiti, ali gre za prirojeno nepravilnost, ali za povečano bezgavko.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close