Beljenje zob
Pozdravljeni!
Preden sem odprla novo temo, sem seveda pogledala kaj je bilo o beljenju živih zob že napisanega. V odgovoru MIMI omenjate, da je bilo o beljenju zob napisanega že veliko, ampak tega ne najdem. Zato postavljam vprašanje še enkrat.
Imam zobe, ki so postali nekoliko rumeni. Nekaj let sem uporabljala zobno pasto za belino zob in takrat sem imela še lepe bele zobe. POtem pa mi jo je moja zobozdravnica odsvetovala, ker mi je baje načela sklenino in imam sedaj precej občutljive zobe in moram tudi uporabljati kreme za občutljive zobe. In sedaj me zanima sledeče. Kaj je v tem primeru, če gre za občutljivost zob, beljenje sploh primerno?!
Seveda bom to vprašanje zastavila tudi svoji zobozdravnici, ampak želim imeti še vaše mnenje.
Hvala lepa vam za odgovor in lepo pozdravljeni!
Romana
Spoštovana Romana,
ko iščete z iskalnikom, morate označiti “vsi datumi” in pokaže se 20 zadetkov z iskalnim pojmom “beljenje zob”.
Beli zobje so produkt TV in revij. Naravna barva zob ni bela, ampak gre za odtenke rumene.
Belilna pasta, ki ste jo uporabljali, je bila verjetno zelo abrazivna in vam je poškodovala sklenino, ki je sedaj bolj dovzetna za naravna barvila (kava, čaj, črno vino,…).
Beljenje zob vam odsvetujem. V primeru, da se nikakor ne morete sprijazniti s svojo barvo zob, se pogovorite z zobozdravnico o možnih protetičnih rešitvah.
Lepo pozdravljeni!