beljenje zob
Svojega zobozdravnika sem vprašala glede beljenja zob. Menda to sprašujemo vsi, ki imamo že po naravi bele zobe 🙂 Na lestvici, kjer je bilo gor po vrsti ene 30 zob, je zame pokazal drugega… Ampak meni se vseeno zdi, da pa mogoče nekateri zobje izstopajo po barvi malo bolj an rumeno.
Skratka – naj bi se spremenila zakonodaja in bo v teh sredstvih manj peroksida, ki ga je zdaj do 35%, potem ga bo menda samo 9%. Zame bo verjetno čisto v redu, ker nimam takih težav – amapk a ni potem to manj učinka?
Ali obstaja še kak drug način beljenja – zasledila sem lasersko, kako je s tem?
Stara sem 32 in razen, da bi potrebovala nekaj časa kakšen aparat, nimam težav z zobmi, dve mini plombici, ki sta nastali, ko so mi pulili stalne zobe in se je zagnojilo… Verjetno sem lahko srečna – zato si niti ne bi rada naredila kakšnih težav s kako neumnostjo 🙂 Zato, če bom enkrat naredila to, bi rada našla res en način s čim manj kakih stranskih učinkov in da čim manj poškoduje sklenino.
Pozdravljeni,
glede na opisano bi vam svetovala, da prvo opravite ortodontsko terapijo in se šele nato odločite za beljenje…če je le to res potrebno. Tudi pri laserskemu beljenju uporabljamo peroksidne gele, je pa lasersko beljenje po nekaterih raziskavah nekoliko manj nevarno, ker so zobje manj časa izpostavljeni delovanju gela.
Srečno.