Najdi forum

beljakovinski napitek???

Pozdrav!
Sama se ze kr dolgo casa ukvarjam s sportom vendar ne tako pogosto kot bi si zelela. Sedaj pa sem se odlocila, da bo sport na mojem urniku dnevno in s tem se mi poraja nekaj vpr.
Zadnje case vedno znova opazam razsirjenost raznih pijac, ki so namenjene sportnikom na tisoc in en nacin. Moj cilj je povecat predvsem misicno maso, zato studiram da bi si nabavila neke vrste beljakovinski napitek. Sedaj pa me zanima vase mnenje k taksnim preparatom?
Imate ze kaksne izkusnje s tem?
Ali delujejo in s tem povzrocijo hitrejso rast misic?
Kaksna znamka je dobra?
Ali moram piti tale napitek dnevno ali samo parkx tedensko oz. po kaksni sportni dejavnosti?
Je jemanje napitka opredeljeno na tezo telesa? (sama imam 57kg, visoka sem 174 in moj cilj ni shujsat vendar bolj kot ne samo oblikovat telo!!)
Kaj pa menite na proteine in ostale napitke za rast misic?

Aja pa se nekaj podatkov, stara sem 17let in sem v kr dobri kondiciji. Trenutno se ukvarjam s sportom min. 3x tedensko sedaj pa zelim povecat na dnevno ukvarjanje. K temu stejem seveda tek, treningi jahanja in rolanje.
Za prej omenjeni napitek pa sem se zacela odlocat predvsem zato, ker po letu in pol se vedno ni vidnih rezultatov delanja trebusnjakov in rada bi se nekako znebila malo mascobe na trebuhu.

Upam na cim vec odg. in se vam ob enem zahvaljujem:)

lp
blondy

Pozdravljena!

Tudi sama se ukvarjam že nekaj let s športom; sem tekašica na maratone. Če ti po pravici povem, nikdar nisem segala po beljakovinskih in proteisnkskih dodatkih, ampak sem začela uporabljati izdelke HERABLIFE, kateri so mi pomagali do izoblikovanja moje postave. Res je, da sem z uživanjem teh izdelkov izgubila nekaj kilogramov, vendar sem pridobila tudi na mišični masi. Gre v bistvu za dodatke k prehrani, ki ti pomagajo pri telesni uravnoteženosti; mišične mase in vode. Če te kaj več zanima o tem, se lahko pozanimaš na spletni strani: http://www.vitalnost. si ( pod mojo kodo – 2328 ), delam namreč tudi kot svetovalka za zdravo prehrano.
Če te še karkoli kaj zanima, pa le z besedo na dan!

Pa veliko sreče….
Mojca

atletiko sem treniral od 15 letga dalje zaradi prepogostih treningov sem zacel kot dodatek k prehrani jemat proteine pri 16 letih, hvala lepa nebi več…
Če se ogromno ukvarjas in se bos s sportom ne jemlji teh stvari, če narediš dovolj ni maščobe ne na trebuhu ne na riti nit kjerkoli drugje…
če boš TRENIRALA to pomeni vsaj uro zelo intezivne vadbe na dan 5× – 6× na teden pazila na prehrano ne boš imela teh težav, sicer pa za pred oz. med vadbo lahk popiješ kak power rade, ne rabiš dodatkov v prehrani…

Mojca in Simons, hvala vama za odgovore.

Za Mojco pa imam se par vprasanj. Kako je s tem HERBALIFEOM? Glede na dejstvo da si ti profesionalna sportnica, jaz pa ne se zna zgoditi, da bodo pri meni reakcije popolnoma drugacne kot pri tebi. Nekako mi tudi ni vsec dejstvo da bom shujsala, saj jaz vedno ce shujsam, shujsam v prsi in tega si trenutno res vec ne zelim. Aja pa zanima me se kje si dobila ti tale izdelek ********* in koliko sploh stane?

Zate simons pa me zanima, kaj je to sploh power rade in kdaj se ga sploh jemle?

lp
jahalka

Mojca in Simons, hvala vama za odgovore.

Za Mojco pa imam se par vprasanj. Kako je s tem HERBALIFEOM? Glede na dejstvo da si ti profesionalna sportnica, jaz pa ne se zna zgoditi, da bodo pri meni reakcije popolnoma drugacne kot pri tebi. Nekako mi tudi ni vsec dejstvo da bom shujsala, saj jaz vedno ce shujsam, shujsam v prsi in tega si trenutno res vec ne zelim. Aja pa zanima me se kje si dobila ti tale izdelek ********* in koliko sploh stane?

Zate simons pa me zanima, kaj je to sploh power rade in kdaj se ga sploh jemle?

lp
blondy

Power rade je sm zlo energijski napitek, bodi pozorna v sportnih in vseh ostalih trgovinah na pollitrske plastenke s florescentno vsebino, sicer ti da ogromno energije, da se lažje udariš z fizičnim naporom…

Blondy, v vsaki športni trgovini ti bodo svetovali, kakšen napitek je primeren za tvoje cilje in glede na tvoje prehranjevalne navade. Herbalajf je, VERJEMI, absolutno predrag, sploh glede na to, kaj pomuja. Osnovni paket za 30 dni te stane 30.000 SIT, da ne govorim, da je sestava napitka daleč od optimalne. Nekoč smo na tem forumu primerjali izdelke z drugimi športnimi znamkami, in ugotovili, da je izdelek s slabšimi sestavinami 4x dražji od podobnega izdelka. Pobrskaj malo po forumu, našla boš ogromno debat o tej temi.

Če ti primanjkuje beljakovin v prehrani, lahko dodaš sirotkine beljakovine v prahu oz. kakšno mešanico večih virov beljakovin. Znamk je veliko, med njimi ni posebnih razlik. Cene so bolj ali manj primerljive (cca. 3000 SIT/pol kg oz. cca. 12.000/2,5 kg). Dobiš jih tudi v DMu ali Müllerju, vendar pazljivo preberi deklaracijo – katere beljakovine vsebuje in kakšen odstotek (glej, da je nad 70% beljakovin, drugače zelo verjetno vsebuje še sladkor zraven).

stvar je čisto preprosta. narobe razmišljaš. razlog, da se ti ne poznajo trebušne mišice ni v tem, da imaš premalo mišice, ampak v tem, da imaš na tistem mestu preveč oblog, ki zakrivajo te mišice.

naprej glede beljakovinskih napitkov: napitek je samo dodatek k prehrani. zaradi njega nič ne raste hitreje. gre samo za beljakovine v lažje razgradljivi obliki, ki se zaužijejo takrat ko jih pač potrebuješ.

mišica je iz beljakovin. če želiš povečati mišično maso je potrebno dvoje. najprej mora telo zaznati potrebo po povečani masi oz. masi. to narediš z treningom. ko sčasoma vzdiguješ večje in večje teže se telo prilagaja temu z tem, da veča maso. kakor pa hiša ne more rasti brez zidakov tudi mišica ne more rasti brez dovolj velikega vnosa beljakovin. in da ne meriš kar na oči obstajajo določena merila koliko naj bi tega bilo. vsaj 2 grama beljakovin na 1kg mišične mase je nekje pravilo. torej če imaš 60 kg potrebuješ vsaj 120 g beljakovin dnevno. in te morajo biti enakomerno porazdeljene čez cel dan (recimo 5 obrokov dnevno po 20-30g beljakovin na obrok) čimmanj mora biti vmes lukenj. npr. spanje, ki traja recimo 8 ur ni optimalno za rast mišic, ker takrat mišice stradajo. zato nekateri bodybuilderji vstajao tudi ponoči in imajo obroke. to za tebe seveda ne pride v poštev zato to povem samo za lažje razumevanje.

da se vrnemo nazaj k beljakovinskim dodatkom. kdaj so uporabni – če želiš optimalno izkoristiti napitek:
1. zjutraj ko vstaneš. po stradanju ponoči pride napitek najprej v poštev, ker pride do zelo hitrega vsrkanja v kri v primerjavi z tem, če bi jedel zajtrk in bi moral potem čakati da se vse skupaj predela in prebavi.
2. po treningu oz. kakršnemkoli večjem fizičnem naporu. vsak težek trening je uničevanje mišice, zato če mišica po treningu ne dobi beljakovin pride v stanje katabolizma-razgradnjo. beljakovine poskrbijo za obnovo.
3. pred spanjem. spet spanje. zapomni si da mišica ne raste podnevi ampak ponoči, ko telo miruje. belj. napitki sicer niso najbolj primerni za pred spanje, ker prehitro pridejo v kri in njihov učinek hitro izgine. pred spanjem so bolj pomembne bolj kompleksne beljakovine, kakšen zrezek ali tuna ali kaj podobnega. tista trditev, da se pred spanjem ne sme jesti je bedarija, če imaš kot cilj mišično maso.

če želiš mišično maso se boš morala bolj potruditi. kot sem že napisal mora telo viditi potrebo po rasti mišice. če tečeš potem bo telo optimiralo točno toliko mišične mase, kot je potrebuješ za tek. če je tek dolgotrajen potem bi veliko mišične mase bila ovira in bi se je telo rešilo. zato imajo npr. maratonci tanke nogice.

še glede tvojega zadnjega stavka: če želiš da se ti bodo videle trebušne mišice se boš morala rešiti maščobe okoli trebuha torej shujšati. mišice so največji porabnik telesa v telesu, zato moraš poskrbeti, da jih ne boš izgubljala. beljakovine so zelo pomembne pri hujšanju, zato tudi tukaj pride prav beljakovinski napitek. zmanjšaj količino ogljikovih hidratov v prehrani, saj so ti razlog za maščobo okoli trebuha.

beljakovine so najpomembnejše zato so tudi daleč najdražje: npr. kako dobiti najceneje 1kg maščobe – kupiš liter olja za 200 sit. kako dobiti najceneje 1 kg ogljikovih hidratov – kupiš kg cukra. kako dobiti tako poceni beljakovine – težko. npr. da dobiš kg beljakovin potrebuješ za min. 3500 mesa ali pa npr. 3500 sit skute itd… ravno iz tega razloga obstajajo beljakovinski napitki, kjer te pridejo beljakovine preračunano veliko ceneje.

še nekaj za konec: če vidiš še v katerem postu besedo H.E.R.B.A.L.I.F.E takoj nehaj brati. gre predvsem za izdelek, v katerega je nametano nekaj nekakovostnih sestavin in vse skupaj zavito v lepo embalažo za drag denar. res škoda športnikov ki so jih prodajalci zavedli. če želiš beljakovine pojdi v najbližjo trgovino z športno prehrano in si tam kaj nabavi. kupi čiste beljakovine in ne raznih mešanic. proizvajalec ni važen saj je vse skupaj zelo podobno in ne boš opazila nobenih razlik.

Tekašica na maratone?

Kristus.

-- <http://www.cenim.se> Spletna revija za aktivne ženske

Pozdravljena!

Izdelke lahko kupiš pri meni, so cenovno malo dražji, vendar so preizkušeni na stotine mojih strank, tudi na meni. Verjemi mi, če ne bi sama preizkusila teh izdelkov, jih ne bi reprezentirala naprej! Torej deluje!
Če te bodo zanimale posamezne cene teh izdelke, ti bom poslala cenik posameznih izdelkov in razlago.

Lp
Mojca

vsak hvali tisto, kar prodaja, ker od tega zasluži.

komaj smo malo utišali tisto nadležno drejčo, ki je nonstop težila z vašim HL pa se je že neka nova Mojca našla, ki spet poskuša zaslužiti na tem forumu. res sramota da forum nima admina.

kaj je to tekašica?

Nekdo, ki se hvali, da tece, pa mu se bazicno tekasko izrazoslovje dela izdajalske tezave.

-- <http://www.cenim.se> Spletna revija za aktivne ženske

Živjo!

Ful sem mi zdi smešno, da tako reagirate na ljudi, kateri smo si pač zadali svoj cilj: zdravo živeti. Sicer pa, ne reprezentiram svojih proizvodov, da bi kaj zaslužila, ker to sploh ni moj namen. Lahko pa ponosno rečem, da mi ni žal, ker jem te izdelke, nasprotno; ful sem vesela, ker sem si prav s temi izdelki postavila svoje telo v normalno stanje; uredila prebavo, želodčnih bolečin več ne poznam, imam veliko več energije, kar mi pomaga pri mojih maratonih že skoraj eno leto. Poleg tega sem veliko bolj vitalna. To, da ste nekateri proti temu, pa mene sploh ne moti, saj vem sama zase, da se odlično počutim, zakaj pa se ne bi še drugi?

Lp
Mojca

Mogoče zate denar ni problem in si lahko privoščiš HL. Za večino pa mislim, da imajo pravico, da izvedo, da se da isto stvar dobiti veliko ceneje. Tisti, ki premorejo vsaj osnovno znanje o prehrani si pridejo hitro gor, da ne gre za nič drugega kot za dober poskus služenja na račun nevednih. HL ni nič drugega kot skupaj zmetane poceni sestavine, ki se prodajajo za zelo drag denar glede na tisto, kar vsebujejo.

Mogoče tudi pred HL nisi nikoli poskusila ničesar drugega in so te z HL dobili na limanice. Če imaš prej celo življenje neurejeno prehrano, potem se ni za čudit, da se ti zdi vsaka stvar, ki je malo lažje prebavljiva čudež. In večina ljudi je ravno takšnih. Malo pobrskajte po internetu in se izobražujte. In enkrat se lahko sam sebi smejiš in se čudiš kako si lahko bila tako neumna. Preizkusi več stvari in se potem odločaj, kaj se splača in kaj ne.

Ne razumem zakaj potem vabiš nevedne na spletno stran in to še pod tvojo številko, če ti ni cilj prodaja??? Nisem še srečal HL uporabnika ki bi brezveze oglaševal svoje produkte pa sem jih v zadnjih 5 letih imel čast spoznati že na ducate.

In pa vprašaj se kakšen učinek ima preveč sladkorja na ”zdravo življenje”?
Če je stvar lahko prebavljiva še ne pomeni da je zdrava! Punca pamet v roke pa ne pusti se zavajati.

Verjetno je samo “logicno” sklepala: tekac na dolge proge – tekac na maratone. Pardon, tekas. 😀

Sicer pa mislim, da o HL dosti pove dejstvo, da so po nesteto postih, v katerih smo Hl-ovce prepricevali, naj vendarle izdajo javnosti cene in sestavo izdelkov, se vedno igrajo skrivalnice.

Hja najprej hvala za vse odg. sedaj pa da vam povem svojo prigodo danes zjutraj.
Po branju vasih odg. tukaj gori sem se odlocila da si narocim nek napitek na spletni strani mojtrenr.com, ker se mi je zdela tamkajsna ponudba zelo zanimiva pa kot vidim, tudi je tudi vase mnjenje o tej spletni strani kar v redu.
No torej si jaz narocim en izdelek (vidi se g lahko tudi tukaj:), pazljivo preberem njegov opis, skratka na vse sem pazila, da si nebi narocila necesa tja v tri dni, preveri da ni to proteinski napitek…Zanalasc sem se sprva odlocila za manjso pakungo, saj sem zelela vse tole najprej probat. Skratka vse v redu in prav dokler danes zjutraj nisem dobila tega izdelka. Pridem jaz iz stanovanja nakar vidim, da mi postar moli neko skatlo na kateri ob robu pice “protein bar”. Sama sem seveda znorela, saj nisem narocila nobenih proteinov, ker se zavedam da je tole strup. Paketo gladko malo nisem sprejela in sedaj se sprasujem, ce morda le vsi beljakovinski izdelki vsebujejo beljakovine ali ne?
Po pogovoru z domacimi, sem se zacela sama tudi dejansko sprasevat ali se naj sploh odlocim za tale napitek ce se s sportom dnevno ukvarjam med eno uro in uro pa pol kdaj tudi dve uri?
Nekako sedaj res vec ne vem kaj naj nardim, saj imam obcutek, da se nenehno vrtim v krogu. Kaj se moje prehrane tice, ne vidim nobenih napak, saj spijem ogromno kolicine, slanim stvarem se probam izognit kolikor se da, gaziranih pijac ne pijem, kadim ne…
Nekako ne vem ali naj ostanem pri normalni hrani ali pa se naj le odlocim za beljakovinski dodatek, ker je pa dejstvo tudi tole, da je vse skupaj le ena dodatna umetna snov v mojem telesu vec!!??

Prosim lepo za se kaksen nasvet
in lep pozdrav

blondy

aja pozabila sem dodati link napitka ki sem si ga narocila:
http://www.mojaprehrana.com/index.php?CatId=520&ProductId=Isowh3000_co&From=SHOWPRODUCT&Language=sl&Country=SI
tole je sicer 3kg, sama sem si narocila 500g

lp
blondy

Blondy ti si pa res prava bionda.
Preberi svoj stavek: Paketo gladko malo nisem sprejela in sedaj se sprasujem, ce morda le vsi beljakovinski izdelki vsebujejo beljakovine ali ne?
Kaj pa pričakuješ, da bo v beljakovinskem izdelku drugega kot beljakovine(proteini)?
Zakaj misliš, da so proteini strup, saj jih ješ vsak dan?
Kaj je narobe z naročenim izdelkom razem, da si mislila, da si naročila manjšo pakungo?

New Report

Close