Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija BELE OZ. RUMENKASTE SMRDEČE BUNKICE

BELE OZ. RUMENKASTE SMRDEČE BUNKICE

POZDRAVLJENI!
Stara sem 22 let. In se mi že kar nekaj let (cca. 5 let) dogaja, da občasno (nisem pogruntala, kdaj bolj, kdaj manj) dobim nazaj v usta belo oz. rumenkasto kroglico- bunkico, ki zeeeeelllllllooooo smrdi!!! Zadnjič sem celo v njej videla nekaj črnega!!!!!??? Včasih me začne tudi zelo dražiti, tako da moram kašljati ali grgrati, da pride v usta!!! Po tem imam zelo slab okus in zadah iz ust!!! Slišala sem, da je to povezano s tonzilami, da se na njih nabira hrana, odmrle bakterije itd.
Moram povedati, da nikoli nisem bila prav pogosto bolna, tudi angin nisem imel prav veliko. Moja ustna higiena je zelo dobra (zjutraj, zvečer umivanje zob, vmes splakovanje); uporabljam zobno nitko in ustno raztopino!!!
Prosim, če mi o tem, kaj več poveste??!!! Kaj se, da narediti? Kako si lahko pomagam sama? Ali se, da to “pozdraviti”?
PROSIM VAS ZA ČIMPREJŠNJI ODGOVOR… HVALA ŽE VNAPREJ

Pozdrav na to temo je bilo kar nekaj razlage,tako da lahko poskušate na tem linku….

Tudi jaz imam podobne težave. Poleg teh smrdečih bunkic imam tudi kronično vnetje grla, povračanje želedčne kisline v grlo in obloge jezika. Pred leti sem bila večkrat pri zdravniku, predpisal mi je Ranital tablete in tako je ostalo. Zdravnik mi je tudi rekel, da to so težave, ki so med seboj povezane in da ne obstaja učinkovito zdravilo. Potem sem se seznanila z zobno pasto Ordok, s katero si redno čistim zobe in občasno uporabljam tudi ustno vodo Ordok. Ker se mi obloge nabirajo po jeziku, si vedno ob umivanju zob s ščetko očistim tudi jezik. S ščetko rahlo sežem tudi v grlo, da očistim tudi del grla, tako da se običajo odluščijo te smrdeče bunkice. Ob tem početju me vedno sili na bruhanje. Ne vem ali ravnam pravilno? Ali si lahko s ščetkanjem grla poškodujem tkivo? Hvala za odgovor.

A.

New Report

Close