Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bela pika

Bela pika

Lepo pozdravljeni,

notri v grlu pri nebnicah se mi je ko pogledam notri v grlo naredila taka bela bila ampak ni na povrsino. In sem sla na orl, mi je orl zdravnica gledala in rekla da je grlo bolj listasto od kronicnega vnetrja grla inta bela pika ki jo gledam da je neka “cista” od vnetij…nisem je razumela, je pa rekla da je to ne nevarno in da je vse ok.

imam tudi konstantni problem da se mi zapira najprej levo uho, in nato spet desno. Pa se potem spet odpre ko se drzim za nos in piham ampak potem spet zapre.

 

Iskrena hvala za vase mnenje in lep vecer vam zelim

 

Lana

Pozdravljeni,

v ustnem žrelu imamo polno limfatičnega tkiva, tudi v obliki drobnih, nekj mm velikih skupkov. Ob virusni okužbi se ti limfatični skupki povečajo. Morda je to tista “pika”, ki jo opisujete. Lahko pa bi bila tudi zamašena drobna žleza, v tem primeru se naredi belkasta cista, prekrita s popolnoma gladko sluznico.

Za izboljašnje delovanja Evstahijevih tub in lažje izenačevanje pritiska poskusite z dekongestivnimi kapljicami 3×2 v nosnici max. 7 dni in nosnim glukokortikoidom v pršilu 2×2 vpiha v nsonici vsaj 14 dni. Oboje lahko dobite brez recepta.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close