Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija bela lisa

bela lisa

Pozdravljeni!

Najprej naj povem, da sem uporabila iskalnik in nekaj na temo, ki me zanima, že izvedela! Pa vendar mi ostaja še nekaj vprašanj!
Hčerka, stara 19 mesecev ima na prsnem košu pod bradavico belo liso v velikosti 1cmX0,5cm. Je čisto bele barve in nekako ovalne oblike in ni dvignjena nad nivo kože. Na morju, ko sem jo gledala pa sem opazila, da ima trebuh neenakomerno obarvan! Bi slučajno iz opisanega lahko sklepali zakaj se gre? Je možno, da je neenakomerno obarvanje samo posledaica nanosa zaščitne kreme za sončenje? Je bela lisa lahko posledica kakšne resnejše bolezni? Mogoče samo podatek…tudi sama imam na zadnji strani stegna večjo belo liso, ki izgleda, kot da tam ne bi imela pigmenta (velika 6X3cm)!
Pa še eno vprašanje, čeprav je mogoče bolj primerno za otroškega psihologa :))))! Hčerka je trenutno na morju s starimi starši in bo ostala z njima 14 dni! Je to preveč za toliko starega otroka, da je brez staršev?

Hvala že v naprej!

Na vprašanje ni mogoče odgovoriti. Zagotovo pa ni opisane bolezni, ki bi imela takšne znake.
Hipopigmentirane (manj pigmentirane) lise so lahko samo del, kjer je manj pigmenta, pogosto ob znamenju (npr.:http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/images/ency/fullsize/1814.jpg), lahko gre za glivično okužbo kože, lahko za vitiligo, skratka mnogo variant. Neenakomerna obarvanost trebuha pa je najbolj verjetna zaradi uporabe zaščitnih krem.
Če je otrok s starimi starši v redu, ne vidim, kaj bi to nanj lahko negativno vplivalo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close