Najdi forum

bazilika v lončku

kupila sem nekaj sadik bazilike. posadila sem jih v nove lončke, v svežo zemljo, pa nekako nočejo uspevat. od nakupa dalje jih imam na toplem, redno zalivam, pa niso še čisto nič zrasle, kar malo rumenkaste postajajo. sem žalostna!!
kaj delam narobe??

Jaz jo imam na terasi, ravno tako v lončku, raste v redu (celo na veliki vročini). Ne razumem: da je na toplem? ali misliš v prostoru; po mojem mora biti zunaj.

prodajalec mi je rekel, da bazilika rabi toploto – namreč takrat, ko sem jih kupila, je bil zunaj precej mraz in nikakor ne bi bilo dobro, če bi jih dala ven!

zdaj pa je praktično vseeno: notri j enako toplo kot zunaj. pa tudi, na balkonu neprestano piha, tako da najbrž ne bi bilo dobro, da bi bile zunaj.

Kar ven jih daj na orank sonce, jaz mam že tapravo grmovje.

Pa si jih presadila v pravo zemljo? Mene je prodajalka opzorila, da jo moram presaditi v vrtno zemljo, humus, ne pa v tako, kot je za cvetoče rože.

LP, Irena

Bazilika je sredozemska rastlina, torej rabi sonce in vročino.
Obvezno z njo na sonce in v navadno vrtno zemljo. Ljubi vroče sonce in malo vode.
Preveč jo zalivate, zato vam rumenijo listi.

Takoj jo prestavite na balkon na najbolj sončno mesto in pustite, da se zemlja najprej posuši, šele nato jo rahlo zalivajte, ne preveč.

pozdravljeni-

Da.da, to je tapravo.

Evo – enako se dogaja meni, – očitno preveč zalivam. Jo bom dala ven, pa da vidimo, če bo kaj zrasla.

lp tinca

oprostite, da nisem prej odgovorila in se zahvalila za odgovore! nekaj časa namreč nisem pogledala na ta forum!

zgleda, da preveč zalivam in da so preveč v senci (na zahodnem oknu). še danes jih prestavim ven!

hvala in lep pozdrav!

New Report

Close