Najdi forum

bazalni metabolizerm

Spoštovani,

imam problem, ki me zelo bremeni.
Stara sem 26 let. Že približno dve leti jem zelo zelo malo, saj sem imela težave z želodcem.
Morala sem jesti zelo malo in to je prišlo do te meje, da na dan pojem zelo zelo malo, lahko kvečjemu kak kos sadja, pa se vseeno redim, če karkoli več pojem oz. nič ne shujšam.
Imam kakih 5 kg preveč, ampak da bi lahko shujšala, ne bi smela cel dan nič pojesti.

Rada bi shujšala, pa ne vem, kako: Gibljem se ogromno, ampak prišla sem do točke, ko se ogromno gibljem jem ne NIČ in vseeno se nikamor ne premakne. Kako naj se rešim tega začaranega kroga? Skrbi me, ker ne jem uravnoteženo in ne uživam dovolj hranil. Poleg tega sem slišala, da se telo spravi na program varčevanja in deluje zelo počasi. Prebava in presnova sta katastrofalni, mrtvi.

Prosim za pomoč!!!!

Obupana

Draga Lassie!

Takole bova rekli: najprej se je potrebno znebiti obupa, ker le-ta prav nic ne pomaga vasemu, in nikogarsnjemu zdravju ali pa zivljenski situaciji, kajne? Tibetanski pregovor, ki ga Dalaj Lama zelo pogosto uporablja, pravi: ‎” If a problem can’t be solved there is no use worrying
about it. If it can be solved, worrying will do no good!”. 🙂

Imava problem, ki se da resiti! Vsak problem ima vsaj eno resitev!

Glede na to, da imam na voljo samo vase informacije in vas ne morem pregledati, bi rekla, da bi se morali posvetovati z vasim zdravnikom, da izlocimo kaksne resnejse bolezni.

Niste navedli kaksne tezave ste imeli z zelodcem in kako je sedaj s to zadevo.

Rada bi, da si teden dni zapisujete vse kar pojeste in spijete, tudi tiste male grizljaje ali pokusanje hrane pri kuhanju. Potem pa mi, z vsemi ostalimi podatki, spet pisete.

Vse dobro in ne pozabite: vsak problem ima vsaj eno resitev! Prepricana sem, da ga bova nasli!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Spoštovani,

hvala za odgovor. Zanima me, koliko stane pregled pri vas in kje imate ordinacijo?
Se bom držala tega, kar ste rekli in se oglasim, bi se pa mogoče tudi naročila na pregled.

Najlepša hvala za vse tople besede,

Lassie

Ordinacija je v Ljubljani, Stegne 21. Telefon je 051 377 388. Vse ostale informacije boste dobili na omenjeni telefonski steviliki!

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Hvala, bom razmisilila.

Srečno!

Jaz zadnji čas nič ne jem in boli me glava na čelu in odzgoraj. Ko se premikam opazim da zelo težko diham. Pri želodcu me tišči ko ne jem ali zelo malo pojem. Prosim pomagajte mi.

Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Kot ze nestetokrat prej, moram tudi vas opomniti, da je nemogoce dati kakrsenkoli nasvet, mnenje, razlog, diagnozo… pri tako skopih informacijah!

Svetujem vam, da greste do svojega zdravnika!

Vse dobro!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close