Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva bazalna temperatura

bazalna temperatura

Lepo pozdravljeni!

Ginekolog me je predlagal za IVF postopek (2 izvenmaternični nos., trije zelo zgodnji spontani splavi) in trenutno čakam na odobritev komisije. Pred tremi meseci sem si zacela meriti bazalno temperaturo, ki pa me bega: v prvi polovici ciklusa je od 36.1 do 36.5 potem od 14 dne začne počasi naraščati (okoli 0.1 stopinje na dan, vmes lahko tudi kakšen dan pade), po nekaj dneh pa se ustali na 36.6 do 36.8. Vse tri mesece je podobno. Drugih znakov ovulacije ne opažam. Ali bi bil lahko to znak, da nimam ovulacije? (Pri zadnji nosečnosti sva do zanositve potrebovala skoraj 2 leti.)

Vnaprej hvala za odgovor,

Bojana

Draga Bojana,

zelo možno je, da nimate ovulacij temveč prihaja do luteinizacije “nerupturiranega folikla”, dogodka, pri katerem se sicer sprememba v foliklu, ki povzroči izločanje progesterona, zgodi, vendar se jajčece iz folikla ne sprosti. Seveda ugibam, lahko da ovulacija kljub temu je. Če ste “poslani na IVF” gotovo obstaja razlog. Postopek je namreč predrag in prenevaren, da bi ga nepreverjeno uporabljali vse vprek pri parih, ki imajo sicer ugodno možnost spontane zanositve.

New Report

Close