Najdi forum

Ojla dobila sm bambus sreče pa ne vem kaj naj z njim ali se ga vsadi ali ga dam samo v vodo?
hvala

Živjo,

jaz imam dva, pa sem takrat malo pobrskala po netu in odkrila, da ga je najbolje imeti ves čas v vodi in na svetlobi, vendar ne na direktnem soncu. Prostor mora biti topel. Ko pozene koreninice, se ga lahko presadi v zemljo, vendar naj pri nas ne bi kaj dobro uspeval, ker potrebuje veliko vlage (tudi v zraku, ki je pa pri nas ni, zato to delno nadomestito s stalno namestitvijo v vodo).
Jaz ju imam oba kar v vazi in imata že lepe koreninice, pa kar velike liste, pa še vedno lepo delata.
Pa še to: vodo jima menjam pribl. enkrat na teden, vsake toliko časa pa jima zaradi potrebnih mineralov dodam malo gnojila za zelene rastline.

maya najlepša hvala- sm tudi sama odkrila da je najbolše kr v vodi, sm ga dala v soboto v vodo in mi je že listek odprl.
hvala za nasvet

a res ne sme bit na neposrednem soncu? A tudi na popoldanskem ne (še posebaj sedaj, ko ni tako močan)?

ZA BAMBUS SE NE PREVEČ SEKIRAT ALI JE NA SONCU ALI SENCI, KER ITAK RASTE KOT PLEVEL. V NAŠEM NASELJU GA IMAŠ KOLIKOR HOČEŠ, ŠE BREZ PROBLEMA PREŽIVI HUDO ZIMO. VSI NA ZAČETKU OPAZUJEJO KAJ BO IZ NJEGA POTEM PA SE RAZRAŠČA KOT NOR IN NASTANE NOV PROBLEM.

New Report

Close