Najdi forum

Kaj mi predlagate za balkon na zahodni strani, na katerega posije poleti sonce šele po 15 uri?

Bršljinke – ker dobro prenesejo vročino (čeprav samo popoldansko) in
modri čudež (podobna bršljinki kar se vzdrževanja tiče).

LP

JM,
a so slučajno bršljinke pelargonije? Do zdaj sem vedno imela pelargonije, pa je dosti dela z pobiranjem odcvetelih cvetov (še posebej, če to delaš z balkona). Lani sem imela polviseče (mislim, da se jim tako reče), ki imajo bolj bogate cvetove. Eno korito mi je kar lepo cvetelo, vendar dosti manj kot viseče pelargonije, drugo, ki pa je bolj v senci pa skorajda ne.
Kakšna roža pa je modri čudež?

Meni so se zelo obnesle bakope, fuksije in gomoljne begonije. Od vseh imam najraje bakope, ki so skromne, lepe in trpežne. So zelo v redu za obešanke in delajo dolgo v jesen. Lp

..če se ti ne ljubi pobirati cvetov. ti priporočam gorenjski nagelj, le prostor moraš imeti , da ga pozimi daš noter ( seveda , če je tako mrzla zima kot letos , drugače so lahko tudi pozimi zunaj ). Lep je res šele drugo leto…
LP

Kaj pa miljon zvončki? Izgledajo podobni sulfinijam, ampak so tudi tako zahtevni?

Z milijon zvončki sama nimam izkušenj ti bom pa prepisala kaj o njih pravi Ruth Podgoršek Reš, v knjigi Okensek in balkonske rastline.
“Tako kot vse petunije tudi milijon zvončki uspevajo na soncu. V senci slabo cvetijo. Njihova pomembna odlika je, da dež cvetov ne poškoduje. Posadimo jih v viseče košare, lahko pa tudi na gredico. Do jeseni bodo lepo cveteli, če jih bomo redno zalivali in jim dodajali železova gnojila. Pri njih se rade pojavijo listne uši. Roza milijon zvončki so bolj podvrženi klorozi. Pri preobilnem zalivanju lahko pride do koreninske gnilobe” – Meni so zelo všeč, izgleda pa do so kar komedije z njimi?
Za poskusit je. Lep pozdrav!

New Report

Close