Bakterijsko vnetje med nosečnostjo?
Spoštovani,
lahko bi vsaj omenili, koliko ste noseči, ker je to bistveno bolj pomembno kot to, da ste imate diagnozo PCOs in da ste imeli operirano pregrado v srčasto oblikovani maternici. Omenjeni bakteriji sta reprezentativni za bakterijsko vaginozo, sirast izcedek pa je morebiti res glivičen. Vaginoza lahko poveča tveganje za splav oziroma prezgodnji porod. Efloran bi torej priporočal tudi sam. Po zaključenem zdravljenju priporočam redno uporabo vaginalnih vložkov na osnovi mlečne kisline ali kar kapsule z mlečnokislinskimi bakterijami(Gynophylus).
OK, ne ni ga objavilo, ampak tudi sicer jaz žal vidim le eno sporočilo hkrati. Pri 14 tednih je zadnji čas, da se pozdravi bakterijsko vaginozo.
Spoštovani,
Iz vasih odgovorov večkrat razberem da bakterije ne povzročajo srbečice, pri meni pa je ravno to problem.
Ce grem do gin in omenim srbečico, ostalo je bp, mi naredi bris in so vedno neke bakterije.?? Seveda sem dobila ze pomoje da vse kar lekarna premore in vsakic kaka B, to je bilo v prejsnji N.
Sedaj sem 19t2d,spet cutim srbečico, prakticno jo skozi, gin mi vzorca se ni vzela ker nisem niti omenjala srbecice je pa rekla da ne vidi vnetja pri pregledu(pregled zaradi krčev ) .
SO nimam v N
Oba prejšnja otroka donosena.
Se pravi, lahko imam spet B pa ne vem, ali pa ne? Naj omenim na naslednjem pregledu to srbecico in verejtno bo bris ali naj vstavljam gynopholus ipd kot to ze počnem? Hvala
ne vem kaj naj rečem oziroma zapišem na vaš dopis. Mislim, da je reševanje vaših težav vse bolj stvar ZKP in ne stroke. Iz ukrepov vaše ginekologinje sklepam, da se je zatekla k objektiviziranju vsake vaše težave z mikrobiološkimi brisi, ki pa po mojem ne odražajo vaših težav temveč so prej izgovor za pač neko zdravljenje po “doktrini” oziroma “po priporočilih”, ko bi morala uporabit klinično znanje in logično sklepanje.
Torej po vasem mnenju ne rabim brisev in bo vstavljanje mlecne kisline dovolj? Pac trenutno in do konca ce ne pride do dodatnih tezav… Ker smredcega izdeka oblinega, zelenega in vse kar se berem res nisem imela nikoli in mi sploh ji jasno kako ravno tisto neko bakterijo vedno najde.
Gin je pa drugace zelo obcutljiva da sama neki”pacam” in se kao grem zdravnika.
no, ta “opazka”, da se sami greste zdravnika je povsem neprimerna. Potem se gredo ženske tudi same dermato0loga, če si čistijo kožo na obrazu ali se gredo same mamologa, če si pregledujejo dojke? Vse ima svoje meje. Skrb za lastno zdravje s pomočjo splošno dostopnih pomagal in ob dobrem razumevanju fiziologije in delovanja telesa iz javno dostopnih informacijskih baz še ni “igranje zdravnika”. Sami bi “pacali” nekaj, če bi si npr. delali zvarke iz različnih mlečnih izdelkov (kefirja, jogurta ipd.), kar pa so dejansko počele naše babice in prababice, ko so si želele pomagati iz stiske s problemi v zvezi z izcedki iz nožnice ,ki so bili posledica porušene vaginalne flore.