Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija bakterije v ušesu

bakterije v ušesu

Pozdravljeni
Že skoraj tri mesece mi iz levega ušesa izteka rumenkast gnoj.Na ORL so pri brisu izolirali bakterije enterobacter cloacae-INBL+ in streptococcus skupineC (beta hemol).Na istem sem bil operiran dvakrat,1.v otroštvu,2.pa pred 22imi leti ko so mi zaradi hudega vnetja odstranili večji del sredjnega ušesa(enauralno vidna radikalna votlina).
Do sedaj sem izvedel ,da so to neobičajne bakterije na neobičajnem mestu.Moram povedati tudi to,da sem v zadnjem času podvržen gripi in angini podobnem stanju.
Predvsem me zanima Vaše mnenje kako te bakterije zaidejo v telo,kje in na kakšen način se okužiš in ali se jih sploh lahko rešiš.Ko sem malo pobrskal po netu sem izvedel,da je predvsem prva lahko zelo nevarna.Star sem 44let.

Za odgovor se vnaprej zahvaljujem

Spoštovani!

Teh koz tudi vseh ostalih se lahko človek znebi z ustreznimi antibiotiki. Kako se okužimo pa je težko reči, bakterija pride pa z razno “umazanijo” na roke, telo, obraz, uho…

LP IB.

Pozdravljeni
Pojavil se mi je smrdeč izcedek iz ušes.doktor je rekel da imam močno vnetje ušesa in da sem staknila bakterijo ali pa glivico na kopanju.Zdravnik me je zdravil tako da mi je vstavljal trak namazan s zdravilom .Po treh dneh kure ni bilo zdravljenje tako uspešno sem dobila antibiotike Hicocil 500mg.Zanima me če lahko dobim te bakterije ali glivice s poljubljanjem ,ker sem opazila da partnerju občasno smrdi iz ust.Na ustih pa ima bele obloge.Četrti dan zdravljenja pa sem dobila tudi na spolovilu po svej verjetnosti iste bakterije ali glivice.Osebni zdravnik mi je napisal vaginalne tablete in canesten kremo.S kremo sem se mazala po ušesih in spodaj.Prosim če mi lahko poveste če je moški okužen z bakterijo ali glivico jo lahko prenese z oralnim seksom.Sedaj je dobro .Zanima me če je izginila bakterija in moram narediti kakšen test.prekinila sem odnose in poljubljanje saj bi rada vedela če sem jaz zdrava.Nebi rada prenašala ali okužila koga drugega.Kaj je dobro narediti test.Doma sem naredila z vodo a m nisem sigurna ker sem natočila vodo iz pipe pa je bila čista potem pa sem ponovila a ni bil prva slina in je bilo malo belo.
Zahvaljujem se za vaš odgovor

Glivice in tudi bakterijelne okužbe se lahko hitro prenašajo kot že sama predvidevate.

Prenos še pospešuje slabo splošno stanje in zmanjšana odpornost ob sicer nenevarnih obolenjih kot je npr. prehlad.
Včasih tudi (predolgo) jemanje antibiotika lahko povzroči , da se razvijejo glivice..
Vse navedeno ste navedla v svojem pismu.

Prioročam vam, da se oba s fantom (o)zdravita, vsaj dva tedna se držita bolj narazen, potem pa ne bo ovir za nadaljevanje intimnih stikov.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close