Bakterije v urinu
Moji izvidi urina (sem v 31.tednu) kažejo prisotnost bakterij. Se še ne ve kakšnih, ker grem v naslednjih dneh ponovno oddat urin za nadaljne preiskave. Me pa malo skrbi. Kako do tega pride ? Za higieno skrbim, hranim pa se tudi primerno oz. kolikor se da (včasih se tudi prekršim, saj dokler še hodim v službo mi ne preostane drugega kot prehranjevanje zunaj).
Ali kdo kaj ve več o tem ? Je kakšna nevarnost ?Sploh imam težave z uriniranjem, predvsem se mi zdi da hodim zelo pogosto (na 20min….oz. cca 3x na urom včasijh tudi večkrat).
Zivjo!
Sicer se nisem noseca, vendar pridno delamo na tem. Mogoce ti pa lahko povem nekaj vec o tem, ker sem na to temo delala diplomsko nalogo, saj sem imela 7 let tezave s tem (priblizno 4krat letno vnet mehur).
Do vnetji mehurja lahko pride mimogrede. Pri zenskah je to precej pogost pojav saj imajo kratko secnico in bakterije se hitro znajdejo v mehurju. Po vsakem odnosu se moras umiti in it lulat, da splahnes secnico. Bakterije pridejo v secnico precej lahko, saj je v blizini idealno gojisce, tvoja noznica pa tudi anus je v blizini. Najpogostejsi vzrok za vnetje je PREMAJHNO pitje tekocine. Spij cim vec vode. Ce bodo ugotovili, da ni potrebno jemati antibiotikov, povprasaj ce lahko pijes Herbion kapljice za ledvica in mehur. Meni pomagajo. Pa se okus ni tako ogaben kot pri ursi cajih. Obicajno ko zacutim pekoco bolecino pri uriniranju, spijem kozarec vode s kapljicami , se nekaj vode in je kmalu bolje. Pri moji raziskavi je bilo 110 sevov E. Coli, izolirane iz urina pacientov. Od tega je bilo okoli 20 nosecnic. Niti pri eni ni bil odkrit sev, ki bi vseboval gen za meningitis. Ta bi bil najbolj kriticen za novorojencka.
Ce zelis ti lahko posljem uvodni del diplome, kjer je vec napisano o vnetju mehurja.
LP, Maja
MMN, tudi moj izvid prisotnosti bakterij v urinu je bil vedno velik, zadnjič pa mi je gunekolog rekel koliko pijem vode. Seveda je premalo in mi je dal nasvet, da naj več pijem. Rezultat? Bakterij v urinu je ponavadi samo malo ali pa nič, kar je pa že velik uspeh. Seveda pred testom spijem še več.
Aja, menda ne rabim vprašat, če veš kako se odda voda? Srednji curek pa to…..
LP S.