Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Terapevtski potenciali konoplje Babičin rak je že zaseval v bezgavke. Ali je to konec? :(

Babičin rak je že zaseval v bezgavke. Ali je to konec? :(

Pred kratkim sem v eni temi omenila, da ima babi (76 let) karcinom desne dojke. Zdaj je prestala operacijo, kjer so ji tumor odstranili. Po pregledu tkiva so ugotovili, da je rak invaziven, hkrati pa so pri pregledu ugotovili, da ima tudi v bezgavkah (pod pazduho) zasevke. Konzilij bo zdaj odločal o nadaljnjem zdravljenju. Baje, da če rak zaseva v bezgavke, pomeni, da hitro napreduje in da je to zelo slaba prognoza. Ali to pomeni, da bo kmalu odšla? 🙁

A ima kdo izkušnje s tem rakom? Kakšne so?

Gospa je že blizu 80 letih in ponavadi pri takih rak ne napreduje zelo hitro.

Če gre za razširitev na bezgavke, mislim, da je tumor 2. stadije šele? Če bi bilo res hudo, v terminalni fazi, bi bila v četrtemu stadiju.

Ohrani upanje, saj je za obup še mnogo prekmalu.

O dotičnem raku niste povedali nič takega, da bi vam kdorkoli lahko napisal karkoli konkretnega. Da je invaziven in je zaseval v bezgavke in verjetno dalje, še zdaleč ni dovolj. Pomemben je histološki tip raka in klasifikacija, kot ji bo pisalo v izvidu po histološkem pregledu tkiva. Pa še v tem primeru se je težko opirat na izkušnje drugih, ker je vsak rak individualen in se bolezen različno odraža pri bolnikih.
dRugače pa verjetno sledi kemoterapija in obsevanja. Glede na razširjenost se lahko odločijo le o paliativni terapiji, ko le blažijo simptome, ne zdravijo pa bolezni. Glede na leta ne vem, ali se v primeru hormonske odvisnoti raka še sploh odločijo za hormonsko terapijo.
Brez skrbi, vse bo izvedela od svojega onkologa.
Koliko časa še ima, pa je odvisno največ od nje. Psiha ima na izzid veliko večji vpliv, kot smo pripravljeni priznati. Imam sosedo, ki so jih raka jajčnikov, ki ima zelo slabo prognozo, in to v pozni fazi odkrili skoraj 7 let nazaj. Nihče si ni mislil, da bo preživela 1 leto, in je še danes na svetu. Poznam tudi kontra primer, ko je šlo za skoraj 100% zazdravljivega raka, pa osebe že dolgo ni več med nami.
Ne pritiskajte na njo, naj se sama odloči, kako se bo z boleznijo spopadla, podpirajte jo pri njenih odločitvah, vse ostalo pa sproti.
lp

Tudi brez raka pri 76 kmalu odideš.

Invazivni rak dojke je rak, ki iz izvodil žlez ali iz režnjev že preide v okoliški prostor v dojki. To pomeni, da lahko po krvi ali limfi potuje dalje. Skoraj vsak rak dojke, ki je že tipen, je invaziven. To da je šel rak že v bezgavke samo še nič ne pomeni. Verjetno ji bodo odstranili še te bezgavke. Ali bo potem v telesu še ostala kakšna celica ali in ali bo ta celica naredila zasevke, pa ne ve nihče.

Imam teto istih let, ravno zadnjič sva malo klepetali na temo zdravja in zdravljenja (ima kar nekaj zdravstvenih težav) in je rekla, da pri teh letih niti slučajno ne bo pristala na kakršnokoli kemoterapijo ali kakšne podobne zdravstvene postopke, če jo doleti rak. Je rekla, svoje je preživela, imela lepo življenje, ima fajn otroke in vnuke … ampak na kakšne hude zdravstvene postopke, ki bi ji za kako leto ali dve podaljšali življenje (vprašanje pa, če tudi kvaliteto le-tega) ne bo pristala.

Moja prijateljica se že več kot 10 let zdravi zaradi invazivnega karcinoma. Iz dojke se je razširil na limfo in kosti. Ves čas je na kemoterapijah, a po vsaki seriji normalno zaživi in žura skupaj z nami. Je pa stara pod 50 let.
Torej ni vedno vse črnogledo.

Žal onkologija ne bo rešila tvojo Babi. Čim se rakaste celice selijo po telesu, ne morejo narediti veliko. Koliko ji preostane življenja, je po opisanem težko napovedati. Brez elternative, nima preživetja. To je dejstvo.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Tudi z alternativo ga nima! Lahko samo izbira, ali bo umrla bogata ali revna!

Kaj in kako bo najbolj točno povedal njen onkolog. Ugibanja so samo ugibanja in nimajo smisla. Največ, kar za njo lahko naredite je, da jo podpirate v njenih odločitvah pa če so vam všeč ali ne. Pri 76tih letih bi se sama raje odločila za manj življenja, pa tisto človeka vredno. Vsak se mora pa zase odločiti. Samo ne nasedajte nekim šarlatanov, ki vas bodo izmozli in izželi! Če bi obstajala neka res čudežna zdravila, potem Steve Jobs ali Janez Drnovšek pa še kdo ne bi umrli….

Zelo dober odgovor.
Stroka, onkologija, drugje po svetu, ugotavlja, da po operaciji rak šele postane invaziven.
Poiščite zelo dobro naravno medicino, ker nikdar ne pojdite na to, koliko časa še ima. To vodi pa res v smrt.

Tega nikoli ne trdi, nikoli. Nikomur.
Sploh, če pojma nimaš. Ker to bolnika zagotovo pahne v letargijo in smrt.
Bolnike so rešili tudi že z zasevki v kosteh, 4.stadij.

Naša prijateljica je do zadnjega verjela v kemo. Umrla pred 60.r.d., 3 mes.po zadnji kemi, ko se je imunski sistem dokončno sesul.

Bolnike so rešili tudi že z zasevki v kosteh, 4.stadij.

[/quote]

kak dokaz?

Problem je, ker ti s kemo uničijo imunski sistem in za izboljšanje letega je konoplja in še pomaga pri slabostih in vrača apetit. Največ pa je psiha in ta mora biti pomirjena, kolikor se le da.

Če me spomin ne vara in si to bila ti, smo ti že takrat svetovali čimprejšnjo terapijo s konopljino smolo in nekaj drugih stvari, a ti si precej vzvišeno in vehementno zavrnila to opcijo.
Precej velika možnost je, da je to v sedanji fazi žal prepozno. Upate sicer lahko, a glede na starost in razširjenost raka, ni realno preveč pričakovati, žal.

Jaz ne razumem kako si dovolite toliko nesmislov iz sebe spravljati. Zaenkrat avtorica razpolaga z 2 podatkoma. Rak, invaziven, bezgavke pod pazduho pozitivne. To je vse, nihče še ne govori o kakršnihkoli metastazah kjerkoli, avtorica o tem pojma nima.
Vse bo pisalo na izvidu.
Iz teh dveh podatkov pa – ja, lahko ozdravi, vendar ta odgovor mora dati zdravnik. Tukaj nihče ne more ugibat kakšen je bil rak in če lahko ozdravi. Poznam jih dosti, z rakom dojke, ki so ozdraveli, kljub pozitivnim bezgavkam in poznam jih dosti, ki so umrli kljub sprva negativnim bezgavkam. Nehajte avtorico zavajati.
Napišite – ne vem, če bo ozdravela. Ta odgovor bo dal zdravnik, če ga sploh bo. Navadno so s takimi odgovori previdni. Tudi sami ne vejo kako bo. Lahko samo predvidevajo in govorijo v statističnih številkah. To je vse.
Če bo na izvidu pisalo paliativna terapija, to pomeni konec, čeprav tega naglas ne povejo. To je največ kat lahko povem in v kar sem sigurna.

Zelo dober odgovor.
Stroka, onkologija, drugje po svetu, ugotavlja, da po operaciji rak šele postane invaziven.
Poiščite zelo dobro naravno medicino, ker nikdar ne pojdite na to, koliko časa še ima. To vodi pa res v smrt.
[/quote]
Dva sem poznala, ki sta zdravila raka z alternativno medicino. Nobenega ni več. Jih pa poznam precej, ki jih je ozdravila “uradna” medicina. Žal ne vseh, veliko pa.

A ni ravno en znanstvenik, ki je ravnokar prejel Nobelovo nagrado dokazal, da je zelo pomemben imunski sistem!
Torej babici ojacat imunski sistem . Nujno.
Da uniči tega hudiča ali pa vsaj upočasni.
C vitamin
D3
B…


Take neumnosti že dolgo nisem prebral. Tisti, ki tebe posluša, se ne more vrniti z drugega sveta, da ti to pove. To je dejstvo.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Sama sem imela 2x raka dojke, najprej desna stran in čez dve leti še leva. Pri nobeni v varovalni bezgavki (ki jo vedno vzamejo med operacijo) ni bilo metastaz. So se pa pojavile na desni strani 2 leti po končanem zdravljenju (in so mi odstranili vse podpazdušne bezgavke).
Tako da, niti en rak ni enak drugemu. Vsak rakav bolnik je zgodba zase.
Ne obupat, da se tudi z metastazami dokaj kvalitetno živet. Umremo pa itak vsi, kot nam je namenjeno, tako je/bo.


Take neumnosti že dolgo nisem prebral. Tisti, ki tebe posluša, se ne more vrniti z drugega sveta, da ti to pove. To je dejstvo.
[/quote]
Pa kaj ti še sploh delaš tukaj med nami navadnimi smrtniki, če pa si vsemogoč in čirule-čarole vse pozdraviš s to svojo smolo?!
Posluš, tisti, ki imamo izkušnjo z onkološkim zdravljenjem, vemo, da konoplja NE OZDRAVI ali POZDRAVI karcinoma. Res pa je, da otopi občutek bolečine, kar pomeni, da bolnik večino časa do dokončnega odhoda prespi in se skoraj ne zaveda sveta okrog sebe. To je vsa umetnost.

New Report

Close