Pozdravljeni
Trenutno premišljujemo, da bi babico zaradi starosti dali v dom. Sklenjeno ima dodatno zdravstveno zavarovanje in me zanima, kakšne so bonitete, ki bi jih imela v domu, če so sploh kakšne, kajti v nasprotnem primeru premišljujemo o temu, da bi jo zavarovali samo preko obveznega zdravstvenega zavarovanja. Kakšne so razlike?
Hvala
Pozdravljeni,
dopolnilno zdravstveno zavarovanje sicer ni direktno povezano s storitvami doma za starejše.
Bo pa babica potrebovala dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri koriščenju zdravstvenih storitev, zaradi česar svetujemo, da obdrži zavarovanje.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni
Se bom navezala kar na zgornjo tematiko.
Tudi jaz imam babico, ki bo v kratkem premeščena v dom starostnikov, pa me zanima, če mi lahko malce bolj podrobno poveste, zakaj naj bi zadržali njeno dodatno zdravstveno zavarovanje?
Iz vašega odgovora nekako razumem, češ njeno zdravje bo vedno slabše in potrebovala bo vedno več zdravil ter sredstev, ki pa jih obvezno zdravstveno zavarovanej ne krije. ALi sem vas prav razumela?
Pozdravljeni,
prav ste razumeli.
Dopolnilna zdravstvena zavarovanja krijejo razliko ali del razlike stroškov do polne vrednosti standarda zdravstvenih in z njimi povezanih storitev nad deležem, ki ga krije obvezno zdravstveno zavarovanje.
Ob skoraj vsaki zdravstveni storitvi se stroški delijo na obvezno zdravstveno zavarovanje in na del, ki ga moramo doplačati, oziroma smo zanj lahko dopolnilno zdravstveno zavarovani.
Pa še konkreten primer: če si babica v domu zlomi nogo in ji dajo gips, bo del te storitve plačalo obvezno zdravstveno zavarovanje, del pa bi plačala sama, če nima dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.
Lep pozdrav,