Najdi forum

Zanima me ali se da avtoagresijo preprečiti ali pa se le-ta stopnjuje z leti? In drugo vprašanje: rada bi mnjenje večih ortopedov za svojega otroka, (je otrok s posebnimi potrebami )pa če mi lahko koga priporočate v Ljubljani?

Hvala

Poljub je kralj dotikov

Tarantela,

o avtoagresiji vam bo v naslednjih dneh odgovorila Francka.

V Ljubljani obstaja Ortopedska Klinika -žal pa vam ne morem nobenega priporočati, ker ne poznam nobenega ortopeda. Na splošno pa so starši zadovoljni.
Nekateri starši hvalijo tudi:

Upam, da se bo oglasil še kakšen starš in vam napisal svoje izkušnje.

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Pošlji oblikovano (02-12-06 15:35)

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

tarantela,

prepričana sem, da smo občasno vsi ljudje tudi avtoagresivni, torej obrnemo destruktivno (silo, moč ,napetost) ravnanje in vedenje proti sebi, svojemu telesu.
To je takrat, kadar ne moremo, nočemo, ne želimo “poškodovati” drugega npr. ga prizadeti (grizemo ustnice), izdati nekaj o čemer se ni dovoljeno pogovarjati (praskamo si roke, nek mozolj, krasto – lahko do poškodbe in pod.).

Avtoagresivno vedenje je pravilomo znak, da smo v neki težavi, stiski, da obstaja določena napetost, ki sili navzven, mi pa jo želimo zadržati (jo usmerjamo vase, ne v zunanji svet).
Ker v nadaljevanju vašega pisanja napišete, da je vaš otrok otrok s posebnimi potrebami – si zamišljam (vem pa ne – ker napišete zelo malo), da je na nekem področju oviran – se ne more izraziti, kot bi želel, ga okolje slabše razume in podobno – pa ne govorim samo o uporabi besed.
Lahko, da npr. si vaš fant zelo želi igrati nogomet – ker je oviran – ga seveda ne more. Okolici daje vtis, da je čisto vse v redu – da je sprejel to, da ob igrišču navija , toda na poti domov se pojavi AA vedenje. Okolje ga ne poveže z njegovo željo po igri, zato mu ne odgovorimo ustrzno. In šele, če bi mi napisali več bi lahko skupaj iskali odgovor na drugi del vašega vprašanja – kako bo v s tem vedenjem pri vašem otroku v bodoče.

Če želite, da skupaj razmišljava, mi napišite kaj več.

LP Francka

New Report

Close