Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja avto registracija

avto registracija

Ker vam, da bom dobila pameten odgovor tukaj gor sprašujem: ali moram najprej na tehničnega, al najprej plačat zavarovanje?

Neodvisno eno od drugega. Oboje je potrebni pogoj za podaljšanje prometnega dovoljenja (poleg plačila cestnine)

vseeno.
zavarovanje se itak mora narediti na točno določen datum, ko ti poteče obstoječe, tehnični pregled pa velja en mesec.

ampak iz praktičnih razlogov… ponavadi podaljšuješ prometno tam, kjer tudi narediš tehničnega. zato v primeru, da imaš svojega zavarovalniškega agenta, narediš najprej zavarovanje, potem pa ostalo. če tega nimaš, lahko itak vse narediš na enem mestu.

Moj agent mi zavarovanja ne naredi brez tehničnega.

zamenjaj agenta

Zakaj? Potrebujem tako ali tako oboje. In samo zavarovanje brez podaljšane registracije mi bolj malo koristi (če recimo avto ne bi šel skozi tehničnega in bi moral na daljše popravilo, bi imela plačano zavarovanje – čisto za brez veze.

Jaz vedno najprej plačam zavarovanje, potem pa na tehničnega.

Mogoče ti sploh ni treba na tehničnega, ker pri novejših avtomobilih ni treba, da ga delaš vsako leto… poglej v prometno, če so ti tam napisali, kdaj moraš narediti naslednjega. Drugače pa ni zavarovanje odvisno od tehničnega pregleda, to je važno šele pri registraciji.

Se mi zdi,da imate kar vsi prav.Moj agent pa mi avto tudi registrira.
Še boljša varianta

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close