Najdi forum

zanima me če je že kdo dobil kredit v Avstriji za nakup stanovanja?? Kakšne so vaše izkušnje??
hvala za odgovore
lp

Ja živjo, moj mož je tam zaposlen, imamo tam tudi kredit za stanovanje, in pravi, da so med najbolj ugodnimi, tko da ti kar svetujem, da stopiš k njim na razgovor-pa ti napravijo fin.plan odplačevanja – jaz vem le toliko, da ti ga odobrijo 70% od vrednosti nepremičnine.

špela kaj pa je to za ena banka..pa kje???
hvala za odgovor
lp

Lastniki teh bank, avstrijci, so večinoma strahotno prestrašeni in prepričani da smo tukaj še zamorčki, ki goli skačejo s kopji v rokah in jemo svoje sosede. Ti povem primer frenda, ki je rabil kredit za postavitev poslovnega prostora. Na avstrijski banki so njegovo prošnjo obravnavali 7 mesecev, v tem času so ga osebno 4x obiskali.. potem pa bi mu dali kredit, ampak bi moral dati še to garancijo, pa še tisto, pa ono, pa…. no, samo kar niso rekli, naj še babico zastavi za hipoteko. Potem jih je tip poslal v tri krasne in šel na NLB. V 1 mesecu je dobil kredit na 8 let…. in ker je uspešen podjetnik (avstrijci tega iz dokumentov nikakor niso znali ali hoteli razbrati) je kompleten kredit vrnil banki že v dveh letih……….

Preplačilo pri obeh kreditih bi bilo praktično enako. Čeprav je na prvi pogled avstrijska ponudba bila ugodnejša, je izračun pokazal, da v skupnem seštevku temu ni tako.

Edino pravilno je, da vprašaš v večih bankah hkrati. Pa boš potem že videla, katera bo bolj življenjska in bo bolje ugodila tvojim željam. Vedi, da se je pri nas kreditiranje skoraj ustavilo, da zato denar ne kroži več,kot je včasih in da so zato danes banke pripravljene storiti marsikaj, da vzameš kredit pri njih. Saj od posojanja denarja večinoma živijo……..

No za Romanov primer sicer res ne vem, da bi bil tako izpeljan, samo vem, da ti lahko pridejo npr. nepremičnino, ki jo kupuješ pogledat – saj jo vendar zastaviš in jo morajo preverit – kredit pa dobiš v zelo hitrem času – midva sva imela vse zrihtano v parih dneh – pa brez veze , da tam dela .
To pa je Bank Avstija Creditanstal ki ima poslovalnici v Ljubljani v BTC in na Wolfovi, drugje v Sloveniji pa ti ne vem povedat točno.
Je pa res da se pozanimaj pri večih bankah…

mene pa zanima za gotovinski kredit v avstriji……….če se dobi in kje………hvala

New Report

Close