Najdi forum

Zdravo vsem!

Imam Avokado, pravzaprav seme, ki sem ga dala v lonček z vodo, kjer je začel rasti. Zanima pa me, kako naprej – ga lahko posadim v lonček, kako velik lahko zrase, kje prezimi – kar kdo ve bo dobrodošlo.
Lep pozdrav Olga

Olga, kako dolgo je pa trajalo, da je vzklil? Sama sem to že enkrat poskusila, ampak sem po 2 mesecih ugotovila, da je peška narobe obrnjena in predvidevam, da se zato ni nič zgodilo 🙂
Kako dolgo je torej trajalo pri tebi (baje, da traja lahko tudi 3 mesece)?

Nekaj o avokadu piše na tem naslovu:

http://www.zalivalcek.com/default.asp?a=house+plant+care+Persea+americana+Avokado&page=catalogue/catalogue02&fID=620&currPos=50&id_skupina=12

Upam, da ti bo kaj v pomoč!

Petra zdravo, sama sem čakala približno mesec dni. Najprej je nastala razpoka, nato korenina in čez čas tudi steblo, ki ima zdaj že šest listov.
Bila je sorta , ki ima večje plodove in s tem tudi večje seme pa gladko lupino. Manjšega s hrapavo lupino še nisem probala kaliti.
Hvala za naslov, sem že pogledala. Zanima me, če si ti mogoče včlanjena – prijavljena na tem portalu?
L.P. Olga

sama imam kar dva ,meter velika avokada, vzklila sta tako kot je napisala Olga in to nekako po mesecu dni. Sedaj sta stara 2 leti. Imam pozimi na hodniku ob oknu( svetloba!) in ni tako toplo oz. je cca 16 stopinj, zalivam jih enkrat tedensko, sicer sta se mi v dnevni sobi na 20 stopinj sušila. poleti pa zunaj v senci, zalivam jih dnevno.Vso srečo.
paty

Prijavljena sem na Internet zalivalčku, tako da lahko nemoteno brskam po katalogu rastlin, včlanjena pa nisem (za članstvo je potrebno plačati in če si član, lahko potem tudi zastavljaš vprašanja in podobno). Prej, ko je bilo še zastonj, sem bila veliko več gor kot zdaj. Zdaj pa, ko dobim kakšno novo rožico, grem pogledat, če je kaj več napisanega.

Jaz sem imela namočeno peško od tistega avokada s hrapavo lupino, ki se ga da kupiti v trgovinah. Kje se pa dobi kakšna večja sorta, kot ta ki si ga imela ti? Namreč meni je rastlina, ki zraste iz peške avokada, zelo lepa, ampak mi takrat ni uspela. Pri peški mora biti širši del v vodi, če se ne motim? Pri prvi peški sem jaz imela tisti špičasti del v vodi in verjetno zato ni vzklila :(( Bom verjetno še enkrat poskusila.

Tudi jaz sem se hotela prijaviti, pa me prosi za neko kodo! Bom še enkrat poskusila, pa je.

Avokado smo ravnotako kupili v trgovini, samo ne vem več v kateri.
Seme pa mora biti obrnjeno tako, da je spodnji del širši. Pa pazi, da ne bo preveč v vodi!

Želim ti čimboljši uspeh, Olga

Sama bi ga morala presaditi v substrat, pa bi te prosila, če mi lahko svetuješ. Kaj si uporabila ti! Zanima me še, če imata po eno steblo ali več. Si mogoče probala vršičkati?
Za odgovor se zahvaljujem Olga

New Report

Close