Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija avdiometrja pri dojenčku

avdiometrja pri dojenčku

Lep pozdrav,

Fantek je star 5 mesec, bili smo na APMD: izvid je sledeč: Surditas congenita – susp. Prag sluha je bil na obeh straneh pri 50 db, kar je bilo abnormno. Slušni izvabljeni odzivi m.d. so bili slabše oblikovani in ponovljivi. pri normativni jakosti klika so bili merljivi le zadnji 3 valovi s podaljšanimi latencami. Časa 3 – 5 sta bila primerna. Izvid je abnormen in najbolj v skladu z zmerno in pretežno zaznavo morda tudi pridruženo prevodno motnjo na obeh straneh. Centralno prevajanje je bilo primerno.
Lepo bi prosila če bi mi lahko malo razložili izvid; ali bo moral otrok nositi slušni aparat, pri kateri starosti ga dobi, oz. kako se zdravi (z operacijo – slišala sem da lahko vstavijo čepke, da potem otrok normalno sliši??), ali se otroku sluh še razvija ali je že dokončno razvit, se stanje lahko poboljša, kako huda je naglušnost, koliko otrok sliši?

Že v naprej se Vam najlepše zahvaljujejm za odgovor in Vas lepo pozdravljem!
jana

Spoštovana gospa Ana!
Metoda, ki jo omenjate je presejalna, to pomeni se z njo išče morebitno naglušnost pri novorojencih. Diagnoza Surditas congenita – susp. pomeni, da gre le za sum na gluhost (susp. pomeni sum) . Vzrokov za to je veliko in so različni in vsekakor ni smiselno o tem teoretizirati še preden opravite vse dodatne preiskave, ki sum potrdijo ali ovržejo. Držite se navodil za nadaljne postopke in ob njih vam bodo zdravniki tudi pojasnili za kaj gre.
lep pozdrav, srečno,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close