Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Atrijska fibrilacija

Atrijska fibrilacija

Spoštovani!
V zadnjem času sem opravila nekaj pregledov pri kardiologu (ultrazvok, obremenilno testiranje in Holter).
Ehokardiogram je pokazal prolaps mitralne zaklopke z minimalno regurgitacijo.
Holter je pokazal posamezne VES in SVES ter visok pulz v mirovanju. Na obremenilnem testiranju so bile zaznane posamezne VES in SVES, nato pa je prišlo do atrijske fibrilacije, ki je prešla v supraventrikularno tahikardijo s frek. 250/min. Registrirane so bile prsne bolečine ishemičnega tipa. Trenutno jemljem bloxan (25 mg zjutraj in zvečer – predpisali so mi ga zaradi prolapsa mitralne zaklopke), ker pa imam že tako nizek pritisk, je po jemanju Bloxsana še slabše (zgornji tlak je pod 90 – padel pa je tudi že pod 80, spodnji okoli 50, srčni utrip je zaradi zdravil včasih tudi pod 50). Zaradi tega se slabo počutim, sem omotična.
V zadnjem času se mi pogosto pojavlja stiskanje v prsih, ki se širi v vrat; občutek imam, da me duši, težko diham. Aritmije se pojavljajo bolj pogosto kot prej.
Kaj svetujete?
Kakšno zdravljenje bi bilo potrebno?
Ali je atrijska fibrilacija nevarna, kakšne so posledice in kaj naj ukrenem, ker se motnja ponavlja?
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Bloxan je zelo učinkovito zdravilo. Predpisujemo ga pri zdravljenju nerednega bitja srca, pri visokem krvnem tlaku, proti bolečinam pri srcu. Če zelo upošasni bitje srca ali če premočno zniža krvni tlak, ga moramo zamenjati z drugim zdravilom.

Prosite kardiologa, da vam predpiše drugo zdravilo, da vas “reši” atrijske fibrilacije in ekstrasistol. Morda bodo koristna tudi blaga pomirjevala.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close