Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija atopijski dermatitis

atopijski dermatitis

Štirimesečna hčerkica ima majhne predele rdeče, hrapave kože okoli vratu in po nadlahteh. Pojavilo se je prejšnji mesec. Zaenkrat pije samo adaptirano mleko (od rojstva dalje), prebava je v redu, nima krčev. Pediatrinja pravi, da ni nič posebnega in je priporočila mazilo Bepanthen.

Zanima me, ali je pri vaših otrocih AD ponehal, ko ste pri otroku (ali pri vas, če ste dojile) uvedli dieto. Nekje sem namreč slišala, da veliki večina ljudi, ki imajo AD, ne pomagajo nobene diete, pač pa gre za preobčutjivo kožo na zunanje vplive.

Nesmiselno se mi zdi uvajati dojenčku sojino ali kakšno drugo mleko ali npr. Pregomin, ki je menda zelo slabega okusa, če ne bo nobenih izboljšav ali le majhne.

Prosim za odgovore, ali je katera, ki ji je dieta dejansko pomagala (oz. otroku)?

Pri nas se je začelo na enak način, ko smo iz prehrane izločili adap. mleko in ga nadomestili s Preg. se je koža uredila. Drugače smo na strogi dieti tudi pri parih drugih živilih. Namreč, če mati ne odkrije pri otroku dovolj kmalu kaj mu ne odgovarja in tega ne upošteva se znajo alergije razmnožiti, po domače povedano. Bodite previdni, jaz bi preizkusila Pregomin na vašem mestu, morda le za kak teden, to bo že dovolj, da boste lahko ugotovili ali otroku povzroča kožne težave kr. mleko. Koža se že po nekaj dneh prenehanja jemanja alergena rehabilitira.
Nikar preveč zlahka ne jemljite tovrstnih pokazateljev, s tem lahko naredimo veliko škode, nemalokrat s npr. alergija na jajce prelevi v alergijo na pršico in ali astmo., itn.

Veliko sreče.

New Report

Close