Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Atopijski dermatitis

Atopijski dermatitis

Pozdravljeni!

Naša pikica bo stara čez teden dni 7 mesecev. V ponedeljek je dobila vročino in izpuščaje po telesu. Najhuje je pod ušesom in ob robu spodnje čeljusti. Na hrtbtu ni videti izpuščajev. Ker vročina ni padla smo odlšli k pediatru. Povedala je, da ima atopijski dermatitis, ki se je zaradi visoke vročine razširil. Naj povem, da ima od rojstva že suho kožo. Na začetku je imela samo na stegnu kot nekakšen lišaj. Zdaj pa, ko je dobila vročino pa se je vse razširilo. Najbolj me skrbi rdečina na vekah in okoli oči.
Zdravnica nam je predpisala fenistil kapljice, mazilo za vlažitev kože ter mazilo, ki so ga zmešali v lekarni(Afloderm).
Zanima me, če lahko namažem tudi veke in okoli oči, ker tam jo najbolj srbi.
Kaj svetujete, kako naj ji lajšam srbenje.
Nekatere mame kopajo svoje otroke v hrastovem lubju, veliko jih hvali kremo A-derm.
Po praznikih pa jo bo pediatrinja poslala na testiranje glede alergije.

Kaj svetujete, kako lahko pomagamo našemu sončku?

Lepe praznike ter lep skok v novo leto

ajasmina

Pozdrav!

Pozno odgovarjam!

Obstajajo negovalne kreme: Eucerin, Avene, Mustela…..

Uporaba Afloderma okrog oči je le v skrajni sili za kakšen dan!

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pri mojem otroku pomaga krema od Avene in smo z njo zelo zadovoljni.Od kar ga mažem z njo ni dobil nobenih izpuščajev več .Probajte mogoče bo pamagala.Kupite pa kopel in kremo Trixera -Avene.Upam da boste rešili to čimprej
lep pozdrav

Hvala za informacijo!
Mi smo poskusili s kremo in oljem za kopanje Eucerin pa je tudi pomagalo. Najbolj pa se je izkazalo izboljšanje, ko je padla vročina.
Želim vam čimmanj pikic.

Lp

New Report

Close