Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Atopijski dermatitis

Atopijski dermatitis

Pozdravljeni!
Vem da je tezko pomagati takole na daljavo,pa se vam vseeno zahvaljujem za trud!
Imam hcerkico,staro 4 leta.Pred približno dvemi leti se ji je na enem komolcu naredil “lišaj”;skratka nekaj rdečega, srbečega(ponoči se je spraskala),preko poletja je bilo bolje potem pa se je stvar ponovila.Mazali smo z kortikosteroidom-seveda je izginilo in se tudi takoj nazaj ponovilo.Prejšnji mesec sem jo peljala k alergologu,kjer so ugotovili da je alergična na pršico, cvetni prah poznocvetočih dreves in trav.Drugih težav razen z kožo nima.Torej problem je slavni komolec-na zunanji strani,v pregibih kolena-zelo malo,velikokrat pa jo srbijo stegna in ritka.
Približno 14 dni jo mažem z neko pasto(iz bele baze in olive),ter kremo Elidel.Jemlje tudi Zyrtec.In ni cisto nič bolje oz. je še slabše.Spet se ponoči praska in zjutraj je pižamica kravava pri komolcu.
Naj z omenjeno terapijo prekinem?Verjetno je najboljša rešitev dermatolog,ki ga bomo obiskale v bližnji prihodnosti(razen če niso čakalne dobe zelo dolge).
Mogoče priporočate kašno kremo?
Hvala in lep pozdrav iz Bleda! Teja

POzdrav!

Postavlja se vprašanje diagnoze: na zunanji strani na komolcu je atopični dermatitis redek.

Elidel ni pomagal.

Torej je potrebno opredeliti za kaj gre, če je zadeva kronična, pomeni ponavljanje.

Vsekakor bo najbrž potrebno obiskati dermatologa.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

tudi naš ima po rokah, tudi po zunanji strani velike rdečine AD,se pa naš spraska do krvi okoli vratu.Tudi ne vem če bi bilo treba po alergologu obiskat še dermatologa?

POzdrav!

Lokalna terapija je domena dermatologa, tako , da bi bilo verjetno dobro.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close