Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija atopični dermatitis- prvič z moje strani

atopični dermatitis- prvič z moje strani

Hčerka je stara 3leta in pol in je atopik. Ko je bila stara 18 mesecev je tri tedne trajala adenoviroza; posledice: jedla ni nič, pila je ravno dovolj da je bila dovolj hidrirana… prišla je na 6kg:-(

Do leta in pol nisva vedela kaj je jok, nehala je hodit, govorit, skratka maximalno ja nazadovala v napredku ter pojavile so se močne bulice na hrbtišču dlani. Nihče ni znal postavit diagnoze, testi do danes niso pokazali ničesar… eno leto sva sama preizkušala hrano kaj ji odgovarja in kaj ne, zmetala en kup denarja za negovalno kozmetiko za atopični dermatitis…

Pred enim letom so se fleki razširili po celem telesu, v pregibih, na hrbtiščih dlani… držimo se diete urtikarija 3, tudi v vrtcu imamo urejeno dieto…

Ravnokar preizkušamo adermo, aveene nam ne odgovarja, erucerin imamo v rezervnem planu…

In najin problem je?
Sem rabila 10 minut da sem nadaljevala, toliko stvari sem hotela vprašat pa ne vem … vem, da je pri vsakemu otroku drugače in moraš vse enostavno ugotoviti sam… ampak… protopic pomaga, kotrikosteroidov nismo uporabljali nikoli, sedaj prvič s hčerinega jedilnika črtam mleko, cca 9 dni in je koža boljše, cornfleksov še ni poskusila, kaše in čokolinoti povzročajo močno napenjanje in drisko, pudingov in jogurtov ni videla že 2 leti, sir obožuje, na sojo je 100% alergična (smo ugotovili sami), riževega mleka in pudingov se ne dotakne…

pa še eno, verjetno čisto neumestno vprašanje: a mogoče obstaja kupljen sladoled, ki je primeren za “take” otroke, ki se ga da kupiti, sprašujem pa za v vrtec, ker so me obvestili, da so črtali kompletne sladolede in skutke ki so jih do sedaj delali sami, ker po zakonu niso ustrezni in če najdem ustreznega po deklaraciji, ga bodo kupovali za vse alergike v našem vrtcu… Isto je bilo pred letom dni za marmelado, katera je ustrezna, pa jo najina tud povoha ne, niti tiste pri babicah in dedkih, niti pri tetah in stricih – najboljša je tista ki jo naredim iz domačega sadja.

Glede sladoleda sedaj je pa tako: hči je fuuuuullllllllllll pridna in se sama izogiba stvari ki ji škodujejo, in če ji kdo slučajno kaj ponudi pa naj bo to nevem kakšna čokolada al pa pomaranča, pove sama da tega pač ne sme, ker jo že brez tega preveč rok(ic)e srbijo…

Če je kdo v podobni situaciji… včasih si mislim da je lažje tistim ki imajo točno poznane alergene (mleko npr) na koncu koncev pa smo si vsi na istem, saj verjamem da se vsakemu trga srce, ko pridejo “tahudi” dnevi in svojemu otroku ne moreš olajšati bolečine in srbenja, kadar do tega pride…

Moja sestra je začela zaradi moje hčerke čarat: čiračara pikice stran, čiračara pikice stran, čiračara pikice stran…

Čimmanj tovrstnih težav vašim malčkom in tud tistim tavelikim 🙂

življo

res ste v kaši, ampak iz vsake kaše se ven prileze : )
Rekla bi samo za domačo marmelado. Tudi moji trije otroci (vsi AD9) imajo najrajši domačo marmelado, nad kupljeno se zmrdujejo, pa še citronsko kislino vsebuje (našim povzroča pikice). V vrtcu imajo HACCP sistem in imajo glede hrane zelo strogo. So mi pa dovolili, da sem jim prinesla kozarček svoje marmelade, in jo je potem dobil pri zajtrku ali malici. Na kozarček sem napisala njegovo ime in skupino in je bilo ok. Res pa je , da sem ga dala v tak vrtek, kjer je zraven kuhinja, torej jim hrane ne pripeljejo od drugod. Ker moji mali rastejo, pa tudi jaz sama imam rada marmelado, jo bom morala letos kar veliko naredit.

Sladoled – ja ne vem , ampak v Mercatorju v Šiški imajo rižev sladoled v banjici. Nismo ga poskusili, predvidevam pa ,da ima veliko dodatkov in ga sploh ne mislim kupit. Doma delamo pač en tah hladen sadni “sladoled” iz zmikanih banan in zmrnenih borovnic ali malin. V vrtcu pa otrok pač gleda vrstnike, kako ližejo sladoled.

Še nekaj, jaz vidim, da se je stanje najstarejšemu že popravilo. Ni še čisto ok, je pa ful bolje. 🙂 Isto želim tudi vam

lp nadja

Draga bajsika ,

ali imate kakšne alergije dokazane s testi?

mleko in jajca so res najpogostejši alergeni pri otrocih . Če imate še vedno težave , lahko poskusiš napr. za 1 teden Urtika 2 brez pšenice. Mimogrede moja deklica se tako prehranjuje že 3 leta. Če bo izbolšanje pa potem previdno dodajanje posamičnih živil .1 na teden . Piši si dnevnik njene prehrane.
Če ne sme niti mleka , niti soje , ne vem če boš dobila kupljen sladoled. Sem že slišala za riževega, a v trgovinah še nisem naletela nanj.

A-derma (dermalibour – avoine rhealba) je dobra krema . A jaz mojo deklico mažem vsak dan po celem telesu in bi bilo predrago, zato uporabljamo hladilno mazilo, ki ga dobim na recept.

L.P. Meta

Iz izkušenj vem da vse alergije pridejo od hrane. Prav imajo mamice ki same pripraljajo marmelado. To sam tudi počnem in je jeseni od zdrave ekološke pridelave sliv naredim marmelado ki jo imam vse do danes in nimam težav. Tisto iz Merkatorja ko testiram na svoj način, par dni mi odgovarja po tem pa ne več. Zelo dobro je pazit kaj se vse daje otrokom. V praksi ugotavljam veliko težav z prehrano in si ne morete zamisliti koliko ljudi je alergično na Vitanine:C,B, E, L, P, PP, S, U, nekateri sploh ne poznajo da ti vitamini obstajajo in tu prvič slišijo zanj. Npr. Vitamin C je kralj vseh vitaminov, v uradni medicini zagotavljajo da ga ni možno predozirati in da ne škoduje, res ne škoduje, lahko pa primanjkuje. Vitamin P je alkaloid Vitamina C, Vitamin PP je v bistvu Vitamin B-3 in ga vsak človek potrebuje od 50-500mg na dan. Vitamin L je v osnovi Benzična kislina i.t.d.
Če iščemo vzroke v alergijah, najprej pomisliti je treba na pomanjkanje določenih vitaminov ker so ti pogoj za absorbcijo mineralov iz prehrane zaradi katerih pripelje do raznih alergij na koži ravno zaradi pomanjkanja raznih mineralov.
Nekateri se boste spraševali zakaj se pogosto oglašam pri alergijah, zaradi tega ker znam ugotoviti od česa pridejo. Ni rešitev v raznih testih na lergije in po tem se tega izogibati, rešitev je kako tisto na kaj je negdo alergičen povrniti nazaj. Odgovor na vsa ta vprašanja in še več dobite na dežurni tel. za alergije in rešitve: 031/605-301. Za danes je dovolj nasvetov, pa alahko noč.
Lp.

“rešitev je kako tisto na kaj je negdo alergičen povrniti nazaj.”
Lahko tole z nekaj besedami obrazložiš?
Ni res, da so vse alergije od hrane. Če bi bilo to res, bi bilo krasno.

New Report

Close