Atopični dermatitis in dieta z nizko vsebnostjo psevdoalergenov
Pozdravljeni!
Stara sem 22 let in sem imela prvi sum na atopični dermatitis že kot 2 leti stara deklica. Atopični dermatitis je takrat v lažji obliki trajal nekaj let, a je v osnovni šoli popolnoma izginil. Opravili so mi vodne vbodne teste na razna živila, krvne teste in teste, pri katerih ti snovi nanašajo direktno na kožo za 24 in 48. Večinoma je bilo vse negativno. Dokazali so edino alergijo na neomycin. Pod vprašajem je bila še alergija na kobalt, kremo afloderm (po kateri sem lani doživela res hudo reakcijo) in nekatere snovi, ki so prisotne v milih, kozmetičnih izdelkih, pralnih sredstvih, tako da se temu izogibam. Po osnovni šoli, sem šla v gimnazijo, kjer pa se je atopični dermatitis spet pojavil in traja še danes in to v precej hujši obliki, kot ko sem bila še otrok. Sedaj so mi ponovno naredili teste, tokrat sicer krvne in predpisali dieto z nizko vsebnostjo psevdoalergenov, ki pa je za moje pojme zelo površno napisana in ne vem kaj vse lahko sploh jem, oz. česa ne. Problem imam sploh pri mlečnih izdelkih, saj piše, da lahko uživam sveže mleko, beli sir, smetano brez stabilizatorjev. Beli sir je pasteriziran, prav tako mleko v tetrapaku. Vendar ne vem, ali to mleko sploh lahko uživam ali moram uživati dotično sveže kravje mleko, ki ga sama segrejem do vrelišča?
Ima morda kdo kakšne izkušnje s tem?
Hvala za odgovor in lep pozdrav