Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Atopični dermatitis, alergije, ige

Atopični dermatitis, alergije, ige

Pozdravljeni. Sin je star osem let in ima atopični dermatitis. Diagniza je bila postavljena pred mesecem. Hude težave s kožo so se začele pred pol leta. Menjše težave pa je imel ze nekaj let(samo en lišaj na telesu) Kožo negujemo po navodilih in je veliko izboljšanje. Včeraj je dobil izvide krvi in ima celokupni ige 900. Sedaj je poslan k alergologu. Prijavila ga bom kar na Pediatrični kliniki (prosim mnenje, h kateremu zdravniku?). Tam je imel do sedaj redne preglede, ker je imal sum na astmo, ki pa jo je prerasel. Ima pa hudo alergijo na konjsko in predvsem na pasjo dlako. Ali je ige lahko povišan zaradi teh dveh alergij? Mi lahko kaj svetujete? Hvala.

Celokupni Ige je res precej povečan,najbrž ste alergični na precej stvari,kar bo pokazalo testiranje.Alergologa bi težko priporočala,ker imamo vedno ko pridemo tja drugega in lahko rečem,da sem bila zadovoljna,če se držiš navodil in diete,že s tem narediš ogromno.Pa veliko sreče vama želim.

Pozdravljena,
moja hči ima po zadnjem testiranju celokupni IgE : 4467 k/uL!
Celokupni IgE so zelo različni in zelo nihajo (imela jih je tudi že čez 7000), se pa odražajo glede na trenutno stanje otroka; npr: nov močnejši zagon izpuščajev povzroči višje IgE.
Predlagam, da prosite za kakšno starejšo zdravnico in da se striktno držite diete, ki jo ugotovite sami (moja hči je npr. alergična na riž in krompir, ampak jih lahko uživa če le ni pretiravanja, recimo dvakrat na teden), ker pa pri alergiji na konjsko in pasjo dlako dieta ni mogoča, se mora alergik temu alergenu izogibati.
Predlagali bi vam bioresonančno testiranje, kjer bi bolj konkretno izvedeli za alergene.

Lep pozdrav,
T.

New Report

Close