atopični dermatitis
Jaz sem od zdravilnih “pripomočkov” zasledila recept za nek čaj, ki bi naj pomagal. In sicer v knjigi Zdravje iz božje lekarne, napisala Maria Treben. Piše, da naj bi ta čaj pomagal v večih primerih. (str.85,86). Vkolikor res pomaga ne vem, naša punćka je še premala, da bi poskusila pri njej. Bi pa bilo zanimivo vedeti ali bi(je) komu od odraslih pomagalo…
Sin je kot dojenček imel diagnozo atopični dermatitis, naknadno so mu ugotovili alergijo na jajčni beljak. Istočasno smo se odločali za zdrav način prehranjevanja. Izločili smo vso hrano, ki vsebuje emulgatorje, konzervanse in prešli na hrano z oznako BIO. O atopičnem dermatitisu ni bilo več duha ne sluha. Zelo pomembna je prehrana.
moja hčerka ima hudo obliko AD in dokler nisem odkrila Aloe Vero in Kremo Cosmerba sem bila čisto obupana ker ji ni pomagalo nič!! Imela je dobesedno do živega razžrte dlani in v enem tednu sem jo pozdravila z Cosmerbi in Aloe Vero. Hodiva tudi na magnetno blazino in to je to. Odločila sem se da ji ne dajem več teh močnih zdravil ker tako ne pomagajo in smo šli na čisto naravne sestavine in pomaga!
[Čajna mešanica -iz knjige Marie Treben:
10 g hrastove skorje
40 g močvirskega oslada
20 g orehovih luščin
50 g kopriv
30 g ognjiča
30 g vrbove skorje
30 g jetičnika
20 g rmana
20 g rosnice
30 g krvavega mlečnika; Vsa zelišča dobro premešati, na skodelico vzeti zvrhano čajno žličko in namakati 3 minute. Dobro je, če se vzamejo sveža zelišča.Čez dan spiti po požirkih 1 1/2 do 2 l čaja.