Najdi forum

Spoštovani g. Rejec lepo pozdravljeni,
ponovno se obračam na Vas, pa ne zaradi kakšnih problemov, ampak ker sem pred nedavnim doživela pravo razburjenje in sem se odločila za temeljite spremembe.
Tukaj veliko berem o AT. Tako sem odšla v knjižnico in si sposodila večkrat omenjeno knjigo Sprostitev v stiski. Danes teče četrti dan, kar sem pričela z vajami. In povem Vam, da sem nasplošno bolj umirjena in ne napeta, kot je to običajno. Danes sem npr. prvič odreagirala normalno brez kričanja v situaciji, v kateri bi še pred enim tednom divjala kot jezen pes. To me zelo, zelo veseli.
Imam pa nekaj vprašanj.
Po popoldanski vadbi se mi je dvakrat zgodilo, da me je obhajala mrzlica, spet kdaj pa se mi pojavijo tudi takšni boleči impulzi v glavi, na mestih, kjer čutim običajno svoje dolgoletne glavobole (na desni strani: senca, za ušesom in nad obrvjo). Nosim očala prizme, ker imam oslabljeno očesno mišico, zaradi tega najverjetneje glavobole, ki sem jih z dvoletnim nošenjem očal že zmnajšala in stanje oslabljene mišice tudi.
Na Vas se obračam, ker me zanima, če je mogoče krivo napačno izvajanje vaj. Recimo problemi s koncentracijo ali pa misli, ki se mi med treningom porajajo, včasih tudi strahovi. Še najbolj vesela bi bila, če v Ljubljani obstaja šola, da bi z AT nadaljevala pod strokovnim vodstvom.
Prosila bi tudi, da pisma ne objavite.
Vnaprej se Vam zahvaljujem za vse.
Malina

Spoštovana Malina,

verjetno ste AT zelo dobro in z obilno motivacijo začeli, vendar moram ugotoviti, da ste se vaj lotili zelo neučakano. Vedeti morate, da je smiselno nadaljevati z naslednjo vajo šele, ko vas je prejšnja dodobra sprostila. AT lahko primerjamo z zidavo hiše, pri čemer je trdnost naslednjih nadstropij odvisna od trdnosti temeljev. Povsem dovolj bo, če boste vadili le enkrat dnevno, pred spanjem, torej takrat, ko bodo že vse dnevne obveznosti opravljene. Če boste med vajo zaspali to ne pomeni napake, ampak dobro sprostitev. Izkušnje so pokazale, da lahko kompletno serijo vaj osvojite vsebinsko šele v treh tednih, torej ne skušajte v enem dnevu predelati vseh vaj. Ko boste dosegli redno sprostitev ob vsaki vaji in boste to povezali z gesli (ni nujno, da uporabite tiste iz knjige, če vam ne “ležijo”), zato jih lahko zamenjate s svojimi, ki vam bodo bližje. Dobra izvežbanost AT pomeni, da doživite relaksacijo željenega področja (npr. normalizacijo srčnega utripa) v trenutku, ko si zamislite geslo, tudi stoje. Skupine AT so potekale včasih na Polikliniki, vendar ima individualna vadba pred skupino prednost v tem, da si za vajo vzamete poljubno časa, medtem ko morate v skupini “galopirati” z drugimi. Pomembna je popolna izpeljava vaje in ne hitrost serije.

Hvala za Vaša pojasnila. Resnično sem bila v dvomih koliko vaj naj izvajam. Presenečena sem, da se lahko v tako kratkem času obnašam bolj strpno in umirjeno.
Še enkrat hvala in lepo pozdravljeni, malina

Marija pozdravljena,

prosim te če mi lahko poveš kje si kupila knjigo oz. kako je točen naslov knjige za AT.

Hvala

Naslov knjige je Avtogeni trening – sprostitev v stiski. Avtor je Hannes Lindemann. Sposodila sem si jo v knjižnici Otona Župančiča pri Kongresnem Trgu. Kupila je še nisem. Če jo bom, ti sporočim kje.

Spoštovana Malina, naslov knjige za priučitev avtogenega treninga: Avtogeni trening- sprostitev v stiski (avtor Hannes Lindemann, prevedel prof .Milčinski) sem sporočil že v odgovoru Alešu 08. 08.2001.Knjiga je že desetletje razprodana, zato je ni mogoče kupiti v knjigarni. Dokler ne bo ponatisa, si boste pač morali pomagati z izposojanjem.

Še enkrat hvala za Vaše pojasnilo. Škoda je, da takšne knjige ni možno kupiti, čeprav je rok izposoje en mesec. Navdušenje nad rezultati izvajanja pa sem že opisala in so še vedno prisotni.
Lepo pozdravljeni.

New Report

Close