Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija ASTMA

ASTMA

Pozdravljeni,
moja stara mama (stara 72 let) ima že celo življenje probleme z astmo. Muči jo hud kašelj. Bila je že na operaciji sinusov, pri bioenergetikih, homeopatinji…….malce pomagajo, potem pa se spet začne. Kašelj jo zelo moti v njenem vsakdanjem življenju, čeprav ga je vajena. Zanima me, s čim vse bi si lahko še pomagala? Karkoli, izkušnje, kaj je pomagalo vam, vse bi nam prišlo prav.
Hvala in lep pozdrav.

To kar lahko Vaši stari mami pomaga – olajša stane 65 – 70 € na mesec.
Več informacij vprašajte po mailu.

Pet nekdo, ki prodaja čudeže? Tisto, kar pomaga pri teh težavah se dobi zastonj na recept. Seveda potrebuje pregled, spirometrijo (“test dihanja”) in stopnji bolezni primerna zdravila. Če tega še ni opravila, jo torej čaka nekaj pregledov. Kašelj je lahko znak slabše vodene astme, lahko pa tudi drugih bolezni pljuč in celo stranski učinek nekaterih zdravil za zdravljenje visokega krvnega tlaka. Katera zdravila ima predpisana sedaj (in jih jemlje) vaša stara mama?

Pozdravljeni,
vedeti morate, da se spopada z astmo že več kot petdeset let, test dihanja je že večkrat opravila in je vedno dober, zdravila za astmo je jemala dolga leta, pomagala ji niso, zaradi njih pa je dobila sladkorno. Zdravil tako sedaj noče več jemati, bila pa je že na BICOMU pri dr. Medvedu, ki ji je izboljšal njeno stanje, vendar je sedaj žal pokojni. Rada bi šla ponovno na BICOM, vendar se boji, komu lahko zaupa. Ali poznate koga, ki je zaupanja vreden, pa deluje na primorskem ali notranjskem?
Problem je v tem, ker je preizkusila že vse, od zdravil do alternative – zdravila ji niso pomagala, alternativa pa ji je, vendar le za nekaj časa-a tudi to je nekaj.
Hvala za odgovore
p.s. zdravil ne jemlje nobenih, včasih kako tabletko za nižanje sladkorja

Pozdravljeni
Šele včeraj sem našla oz. zasledila to stran. Kaj naj vam rečem. Pri teh letih je verjetno vaša mati že marsikaj doživela in probala ter bila pri nešteto zdravnikih. Tudi jaz sem rodila pred 15 leti in pri treh mesecih smo ugotovili da ima otrok astmo. Pa ne bi verjeli da so jo pri meni ugotovili pred dobrim letom, pa sem stara 40 let…Kaj mi naredimo: Kot prvo smo ukinili vsa barvila(bonboni, cedevite) skratka čim manj kemije. Odstranili vse mogoče tepihe , zavese in oblazinjeno pohištvo…Spimo na kolikor se da(v bloku) nizki temperaturi in otroku smo dvigovali vzglavje – je bolj presedel kot preležal najmlajša leta….In ZMAGALI. Uporabljali ventolin, ker pa ga ni prenašal presedlali na Berodual s kombinacijo Flixotida. Verjamite, da sem bila najslabša mamica in najbolj “zatežena”, ker določeno obdobje enostavno nisem dovolila piti kakšne Coca Cole na rojstnih dnevih. Ko je mene doletelo sem šele občutila kako je bilo otroku reči NE, ker ti to škoduje, ko sem sisama nekaj zaželela pa enostavno ugotovila, da mi ne paše, ker potem še bolj težko diham. Tudi bicom sem dala skozi. Alergij čuda – isto kot pri alergologu dokazano tudi na bicomu. Kar nekaj mesecev sem hotila neki gospe k.d, pa se mi zdi, da me je vseeno hotela malo okrog prinesti s tako dolgotrajnim mučenjem (cenovno). Potem pa sem šla k alergologinji, ki ravno tako izvaja BICOM. Naredili test, bila na aparatu 3x in tudi jaz ZMAGALA. Res se je v tem času treba odpovedati nekaterim stvarem in biti pri stvari, se pa kar se mene tiče in mojega sina splača. Ne dovolite vaši mami, da bi kar prenehala z zdravljenjem ali lajšanjem astme, ker je lahko vse še slabše. Lahko pa je res, da je povzročitelj tega kašlja (upam) kakšna malenkost, ki so jo bo enostavno odstranilo – poskusite!!!!!!
Alergologinja je v Ljubljani (če vam ni predaleč) KAFOL – AMBULANTA ZA ALERGIJE IN BOLEZNI PLJUČ D.O.O. ZELJARSKA 2 LJ. PUMPICA

Pozdravljeni,
na TV PIKA sem zasledila oddajo o aparatu Vitafon, ki je zelo učinkovit pri lajšanju učinkov astmatičnih napadov. Mislim da je ponovitev oddaje v sredo ob 14:45 ravno na to temo. Dejte si pogledat, mogoće Vam bo pomagalo.

Srečno

Draga Uta, meni najbolj pomaga vlažilec zraka. U spalnici ga vklopite uro pred spanjem in pustite naj dela celo noč na minimumu (odvisno od glasnosti). Največjo izbiro imajo v Big Bangu, niso poceni, toda ko sem ga prvič vklopila je nočni kašelj takoj prenehal, nakar je tudi čez dan bilo veliko bolj mirno.
Lpozdrav

Najlepša hvala vsem za odgovore, vse bomo poskusili.
lp

New Report

Close