Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Aspirin proti strdkom

Aspirin proti strdkom

Pozdravljeni!
Zanima me, koliko Aspirina bi bilo dovolj (preventivno), da se razbijejo kakšni eventuelni strdki, za katere morda človek niti ne ve? Če recimo človek vzame eno tableto na teden ali vsaj na mesec, a to zadostuje, da se kak morebitni (tihi) strdek odpravi? Vsaj eno ali dve mesečno tako in tako vzamem (povprečno) že zaradi kakšnih glavobolov, a ponavadi je to Nalgesin ali Cafetin, pa me zanima, ali s takšnim odmerkom Aspirina razbijemo tudi morebitne strdke ali je za to potrebo konstantno, redno jemanje? (vem sicer, da se v te namene jemlje 100 mg Aspirin)
Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Odgovor na vaše zastavljeno vprašanje je nekoliko bolj kompleksen, zato vam svetujem, da se oglasite v lekarni, kjer vam bomo z veseljem razložili vse kar vas bo zanimalo glede nastajanja krvnih strdkov in potencialne vloge aspirina pri preprečevanu le-teh.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Zdravo,

če lahko samo dodam, jaz ga jemljem že 4 leta vsak dan 100mg pa nimam nobenih težav zaradi tega. Saj je to zelo nizek odmerek, če šteješ, da navadni Aspirin, ki ga jemlješ proti bolečinam vsebuje 500mg acetilsalicilne kisline.

LP

New Report

Close