Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT Aspirin in nosečnost

Aspirin in nosečnost

Zanima me kako aspirin vpliva na plod. Sem v 34 tednu nosečnosti in od 20 tedna jem Aspirin 100mg, zaradi zvišanega tlaka 150/85.Aspirin bom jedla do 36 tedna. kako povišan tlak in aspirin vplivata na plod.Edemov nimam in urin je uredu.
Moja mami je rodila otroka z srčno napako, otrok je po 4-ih dneh umrl, ali lahko tudi jaz rodim takega otroka. UZ je bil do sedaj BP.

Hvala za odgovor!

Jana

aspirin 100mg in začetna nosečnost..ali je to škodljivo za plod? ko J

Pozdravljeni!

Visok krvni tlak obremenilno vpliva na drobne žile posteljice in lahko zmanjšuje uspešen pretok skoznjo.Enako vpliva tudi na vaše žilje, zato so ginekologi nanj tako pozorni.

Ker aspirin zmanjšuje pogostost nastajanja krvnih strdkov,izboljša pretok skozi posteljico in zmanjšuje vnetje. Že pred porodom pa načrtujete prenehanje jemanja aspirina,kar je nujno zato, da ne pride do dodatno
močne krvavitve.

Verjetnost, da bi se vam rodil otrok s srčno napako, tako kot se je vaši mami je zelo majhna.
Razen tega je vaš ginekolog ugotovil, da je struktura srca pri otroku normalna, torej velja odpoditi takšne hude skrbi.

LP

Uživanje aspirina v začetni nosečnosti ni škodljivo.

Pozdravljeni,

napisali ste da uživanje asprina v začetni nosečnosti ni škodljivo! Ali je priporočljivo? Kaj v bistvu naj bi bila sploh funkcija aspirina v nosečnosti? Ali je priporočljiv tudi v času, ko se “dela” na naraščaju?

Hvala za vaše odogovre!

Želim vam lep dan!

Pozdravljeni,

Funkcija Aspirina je preprečevanje nastajanja krvnih strdkov v drobnih žilah posteljice. Če ste zdravi, oziroma če pri vas ni bil ugotovljen antifosfolipidni sindrom, potem ni razloga, da bi ga uživali.

New Report

Close