Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Aspirin

Aspirin

Pozdravljeni! Sin vikende preživlja pri bivšem partnerju in že večkrat se je zgodilo, da je pri njem dobil vročino. Bivši partner otroku vročino zbija že takoj, ko je malo povišana, čeprav sem ga že večkrat opozorila, da je ne rabi dokler nima 38,5 ozioma je prizadet. Sedaj pa me je skoraj kap, ko mi je rekel, da lahko otrok dobi polovičko raztopljenega Aspirina. Zelo me skrbi, da je pri njem med svojim 5. in 10. letom dejansko nekajkrat dobil Aspirin, čeprav se je potem nekaj izgovarjal, ko sem mu povedala, da tega otroci absolutno ne smejo jemati. Otrok je sicer zdrav, razen astme oz. bronhiolitisov, alergij in adhd. Ali bi težave nastopile takoj ali ima lahko to tudi dolgoročne posledice? Prosim za nasvet, kako naj ukrepam? Moram opozoriti pediatrinjo ali mora na kakšne preiskave ali je vse ok, če do zdaj ni bilo nič narobe?

Čeprav je uporaba Aspirina dovoljena za otroke nad starsotjo 3. leta, je odsvetovana za zbijanje vročine in proti bolečinam pri boleznih, kot so norice ali gripa in gripi podobne bolezni, saj povzroča t.i.Reyev sindrom, ki nastopi 3-5 dni po začetku bolezni, zaradi katere smo uporabljali Aspirin.
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/reyes-syndrome/symptoms-causes/syc-20377255
https://www.aafp.org/afp/2009/1215/p1472.html
https://www.medsafe.govt.nz/profs/PUArticles/December2015/UseOfAspirinInChildren.htm

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close