Spoštovani!
Prosila bi vas za nasvet glede operacije asimetrije prsi. Stara sem 17 let (marca bom 18). Imam veliko razliko v prsih. Leva C (skoraj D), desna B. Pred kakšnim letom mi je zdravnica, ki sem jo prosila za napotnico za operacijo pregovorila, naj še malo počakam, da se itak ne opazi… Jaz sem se takrat strinjala. Zdaj pa me je začelo motit. Predvsem me moti, ker mi noben modrc ni prav. Če imam C me tišči, če imam D mi je prevelik. Seveda me to moti tudi med športom saj modrc nikoli ne stoji na mestu. Seveda je nerodno, ko si ga med tekom, razgibavanjom… vseskozi popravljam. Leva dojka je tudi povešena. Brala sem, da se na večji tudi rak hitreje razvija. Raka na dojkah pa imamo v družini. Prosila bi vas, če mi opišete poseg, okrevanje… Predvsem me zanima manjšanje. Nekako bi raje imela B ali celo A košarico. Zanima pa me tudi kdaj (po letih) je najbolje opraviti operacijo? Zanima me tudi kako je po operaciji, če treniram borilni šport in je tudi kakšen udarec, ta del je mišično zelo aktiven.
Lepo vas pozdravljam in se vam zahvaljujem za odgovor.
pozdravljeni,
Na pamet je težko govoriti kaj bi bilo najbolje napraviti. Potrebno bi vas bilo pregledati in se nato skupaj odločiti. Sicer je kakršni koli poseg smiselen po zaključku razvoja dojk. Glede na starost je verjetno razvoj že zaključen. V primeru, da bi se odločili za enostransko manjšanje, šport ni nobena ovira. Eventuelno bi v prihodnjosti obstajala možnost težav pri dojenju na operirani dojki.
lp,
Lep pozdrav,
Zanima me, če se v Sloveniji že izvaja povečanje dojk z lastnim maščobnim tkivom? In seveda kje? Verjetno gre za izjemno drag postopek? Tudi sama se namreč srečujem s težavami v povezavi z asimetrijo prsi, ki mi je pošteno načela samozavest.
http://www.me-dent.eu/aesthetic-surgery/breast-augmentation.html
Najlepša hvala za informacije!
Barbi
Spostovani,
Lastno mascobo in tudi cytori sistem za maticne celice imamo in uporabljamo tudi v ukc ljubljana. Glede vasega linka pa takole: vsemu kar preberete na netu ni za verjeti, se posebej ce je namenjeno promociji in posledicno prodaji.
Uporaba lastne mascobe ima zaenkrat mesto pri zeli majhnih spremembah volumna. Do max 150ml.