Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Asimetrija hrbtenice pri otroku

Asimetrija hrbtenice pri otroku

Moj otrok ima ze od tretjega meseca izpuscaje po telesu in zelo suho in obcutljivo kozo. Dejali so mi da ima alergije, dobila sem Advantan mazilo in dieto zanjo.
Sedaj mi je pa kolegica, ki zivi v Nemciji ( je zdravnica ), DEJALA, da to niso alergije in da to vseizvira iz asimetrije atrokove hrbtenice ( hci je tudi zelo nemirno, ima nemiren spanec, pogosto se zbuja…) in da se to zdravi s popolnoma posebnimi metodami ( masaze, fizioterapija) – da se sprostijo napetosti v hrbtenici. Vse to kolegici zelo verjamem, ker je imela z hcerko enake tezave in so jih s to terapijo odpravili. Ali je kdo v Sloveniji ze slisal za to, ker nebi rada otroka vozila v tujino na terapije!!!!
Prosim, ce kdo kaj ve o tem, naj mi javi, ker je potrebno z vajami zaceti cim prej, kajti le tako je lahko daljnorocno uspesno.( Ce koga zanima, je te tezave prvi odkril in zacel zdraviti s to metodo H. Bidermann, tezave, ni bolezen, se pa imenujejo KISS-sindrom)

Pri moji hčeri so postavili to diagnozo pri njenih 4.rih meseci. Od takrat sva stalno na fizioterapiji. Stanje se je izboljšalo, sedaj pa ga nekako vzdržujeja z rednimi vajami. Tudi mi smo preko znanke zvedeli za Kiss sindrom, oziroma možnost, da ga hči ima (ravno pred enim letom). Kot gotovo veš, aparata, ki bi pri nas posnel vretenca ni. Šli pa smo do manualnega zdravnika, ki je kiss sindrom izključil.
Svetujem ti, da se obrneš na fizioterapevta, da vas bo on po potrebi usmerjal.

New Report

Close