Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Artroskopija meniskus

Artroskopija meniskus

Pozdravljeni,

spodaj posredujem izvid pregledoa levega kolena. Ortoped mi je predlagal artroskopjo, saj je mnenja, da v primeru, če se  poseg ne izvede kot posledica verjeten artritis. Sama kljub temu oklevam, saj se je stanje od poškodbe pred 4 meseci, precej izboljšalo. Bolečin praktično ne čutim, razen pri nekaterih položajih npr.  joge ter ponoči, zatikanje kolena je redko. Praktično normalno lahko tudi hodim v hribe, tudi navzdol. Razumem sicer, da se ob napacnem gibu koleno spet lahko zakleni. Ker se kar veliko gibam, je seveda moja želja ohraniti funkcionalno koleno, brez bolečin, čim dlje, stara sem 53 let. Zato bi res želela še vaše mnenje glede predlaganega posega ter v kolikor je ta potreben ali predlagate sivanje ali odstranitev.

MRI levega kolena:

Preiskava je narejena v 3 ravninah v t1, pdfatsat sekvenci.

QT, patelarni ligament bp. Malo edema prepatelarno in periligamentarno.

Normalen položaj patele, patelofemoralni hrustanec primerne debeline, brez lokalnih sprememb.

Manjši izliv, mala Bakerjeva cista.

Stanjšan zadnji rog in del korpusa MM s pomikom plasti meniska posteriorno in medijalno proti PCL/bucket handle poškodba.

Malo edema subhondralno na periferiji medijalnega platoja v anteriornem delu.

LM bp.

Ligamenti ohranjeni.

Zmerna tendinoza bicepsa na fibularnem pripoju. Pes anserinus, ITT bp. Zmerna tendinoza bicepsa na fibularnem pripoju. Pes anserinus, ITT bp

RTG: še dober hrustanec patelofemoralno in tibiofemoralno.

Hvala za vas odgovor.

Spoštovani!

Meniskus imate kar močno počen, gre za bucket handle rupturo. Če sedaj nimate večjih težav, bi sam z artroskopijo še počakal. V kolikor se pa stanje poslabša, pa svetujem artroskopijo.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close