artroskopija
Ponovno vas lepo pozdravljam.
Imam nekaj vprašanj v zvezi z mojim okrevanjem po posegu, in sicer: danes je deseti dan in so mi pobrali šive. Koža okoli enega šiva je na dotik še vedno omrtvičena in v kolenu se mi še vedno pojavlja napetost in otekanje.Hoditi brez bergel ne morem. Zanima me, če je to vse normalno ali je po vašem mnenju kaj narobe? Zanima me tudi kaj pomeni, da je hrustanec na pogačici zmehčan-honromalacija? Koliko časa približno traja, da lahko ponovno normalno hodiš? In še eno malo zoprno vprašanje imam za vas. Meni je bilo rečeno, da poseg ne boli a je vseeno prišlo do tega, da sem trikrat zelo zavpila, ker me je tako grozno zabolelo, ko so mi prodrli v sklep, kljub injekcijam, tako, da se nisem mogla več sprostiti. Zame je bila zelo neprijetna izkušnja in mislim, da se nebi smelo zgoditi. Kaj mislite vi o tem? Za informacijo morda, poščipali so mi izrastke, spolirali hrustanec, imam pa na enem delu hrustanec razbit, vendar ni do kosti in ni na najbolj obremenilnem delu.
Za odgovor se vam prav lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Spoštovana,
kot kaže ste imela operacijo v lokalni anesteziji. Pri takšnih operacijah se da sicer odpraviti večino vzrokov za bolečino, vseh pa ne. Zato sam izvajam artroskopske operacije le v splošni ali regionalni anesteziji.
Priporočam Vam obisk dobrega fizioterapevta. Koleno je potrebno umiriti, doseči polno gibljivost (čimprej predvsem iztegnitev), tedaj pa tudi opustiti bergle.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih